maanantai 2. tammikuuta 2012

Mellin vuosi

Tammikuussa aloitin bloginpitämisen. Kuukautta aiemmin sain pääsykoetulokset, joiden mukaan jäin kolmen pisteen päähän sisäänpääsystä. Silloin potutti, mutta olin jo aloittanut kevään pääsykokeisiin valmistautumisen ja kävin samaan aikaan töissä osa-aikaisena/tarvittaessa. Olin näyttöpäätehommissa, mikä olikin aika luksusta. Ostin ensimmäiset Minna Parikkani, punaiset kiiltonahkaiset Raquelit jo häitä varten, mutten koskaan tainnut blogissa niitä esitellä :) Suosikkikynteni tammikuulta ovat nämä:




Helmikuun aikana ehdin tehdä parillekin ystävälle kynnet koristeluineen, jotka päätyivät sitten blogiinkin asti. Osti nmyös ensimmäisen Minna Parikan hameeni, jota olen, häpeällistä kyllä, käyttänyt vain muutamia kertoja. Jotenkin itsevarmuus ei ties mistä syystä riitä läheskään aina. Pohdiskelin myös vaatteitani yleisesti (kuinka syvällistä!) ja myin paljon vanhoja/sopimattomia kuteita huutiksessa. Kumma kyllä tässä postauksessa mainitut nostalgiahameet sain kuin sainkin myytyä paria unelmaa lukuunottamatta. Normit käyttöhameet taas.. Noh, lähtötilanne tuolloin oli 9, joista myin kolme. Nyt "käyttö"hameita taitaa olla taas yli kymmenen, kröhm.



Maaliskuussa esittelin senaikaiset kaikki kynsilakkani, valikoima on kyllä muuttunut suht radikaalisti tuosta postauksesta. Tilasin drugstore.comista mm. Ecotoolsin kabukin, joka on edelleen parasparas. Myös tweezerin pinsetit ovat osoittauneet korvaamattomiksi, joskin himottaisi kokeilla Anastasia of Beverly Hillsin pinsettejäkin. Muistaakseni tuolloin sain myös ensimmäiset swatchauskiekkoni ebaysta tilattua, ja ahkerasti swatchailinkin lakkojani.


Huhtikuussa kevät oli jo ovella, samoin pääsykokeet häämöttivät. Yhden samaan koulutusohjelmaan hakevan ystävän kanssa lueskeltiin kohtalaisen ahkerastikin pääsykokeisiin, ja ilman hänen apuaan olisin tuskin päässyt alunperinkään mihinkään. Kiitos siis ihan hirmusti vielä kerran avusta E! Huhtikuun suosikkilaukkauksena Mint Candy Apple + Princesses Rule!


Toukokuussa Suomi voitti jäkiksen maailmanmestaruuden (peliä en tosin kovin ahkerasti seurannut, mutta naapureiden äänekäs kannustus kyllä kuului tännekin). Itse olin jo lievässä jännityksessä pääsykokeiden takia enkä blogia kovin ahkeraan päivitellyt (niinkuin en yleensäkään...). Myös häävalmistelut olivat jo taustalla meneillään, ja muistaakseni toukokuussa kävin ensimmäistä kertaa tapaamassa taitavaa ompelijaa, joka pukuni mittatilauksena teki. Toukuussa myös luin roller derbystä Through the Looking Glass-blogista, ja kiinnostus heräsi jossain syvällä.



Kesäkuussa oli pääsykokeet. Jottei mene liian jännäksi, paljastan jo nyt saaneeni toisella sijalla olleen opiskelupaikan heti kättelyssä, mutta elokuussa palattuani lapsuudenkotipaikkakunnaltani nykyiseen kotiini, odotti uusi kirje oven ulkopuolella, joka kertoi ihanat uutiset pääsystä siihen opiskelupaikkaan, johon palavasti jo pitkään olin halunnutkin. Juuri sopivasti häitä edeltävänä päivänä ;) Kesäkuussa oli muistaakseni hitsin kuuma ja mitään järkevää en muista tehneeni. Järkkäsin kynsilakkauskisan, joka venyi, venyi ja venyi.

Heinäkuussa oli myös kuuma, sain tietää siitä opiskelupaikasta ja kävin toisessa sovituksessa hääpukua varten. Tai muistaakseni se oli heinäkuussa ;D Tampereella oli ihanaa kuumuudesta huolimatta, enkä varmaan koskaan unohda niitä periaatteessa ihan arkisia muistoja, joita sieltä kertyi mm. sen hääpuvun lisäksi. Jos nykyisestä kotikaupungista pitäisi muuttaa, niin takuulla muuttaisimme Tampereelle.


Elokuussa rouvaannuin, tosin 3(!!!) päivää ennen häitä sairastuin oksennustautiin, ja olinkin ihan paniikissa, että pystynkö edes pitämään ihanaa (15 senttiä vyötäröltä nipistävää) Funny Face-henkistä häämekkoani. Ihmeen kaupalla olin täysin terve h-hetkellä eikä ollut ongelmia ruan sisällä pysymisessä tai muussakaan. Heti häitä seuraavana päivänä karattiin Italiaan häämatkalle muutamaksi viikoksi, ja ai että, sinne on vielä palattava. Sielläkin oli hitsin kuuma, mutta kaikki oli niin uudenlaista ja ihastuttavaa, että taisin jättää palan sydämestäni jonnekin sinne. Elokuun loppupuolella perustin kaupunkiimme roller derby-joukkueen.

Syyskuussa aloitin opintoni. Alussa vaivasi hirveä väsymys, mutta se meni parissa viikossa ohitse. Tutustuin yhteen kivaan luokkakaveriin, joka on sitten omalta osaltaan auttanut minua hurjasti joissain hankalissa kursseissa. Ihanaa, että nykyään vielä on ihmisiä, jotka auttavat tällaisia vähän vähemmän lahjakkaita. Syyskuun aikana kävi sekin selväksi, ettei muutama perusopintoihin kuuluva kurssi ole minua varten, mutta hampaita kiristellen pääsen niistäkin ehkä vielä joskus läpi.




Lokakuussa olinkin jo aika stresseissäni opintojen takia, mutta ei mitenkään ylitsevuotavasti. Blogillekaan ei ihan hirmusti ollut aikaa, ja jos olikin, niin olin liian väsynyt toteuttaakseni ideoitani. Derbyilykin oli ihan kohtalaisesti lähtenyt jo käyntiin, porukassa oli jo yli kymmenen jäsentä ja seuraavassa kuussa vuorotkin alkoivat. Ostin kompaktikamerani rinnalle Nikonin järkkärin perusputkella.


Marraskuussa aloin jo odottamaan joululomaa, stressilevelit katossa ja triljoona pelottavaa tenttiä oli edessä. Ei sillä, että en olisi lukenut ja harjoitellut näitä varten, olin vaan onnistunut kehittämään itselleni tenttipelon ja menin aina tentissä pienoiseen paniikkiin. Tällöin päätin myös opiskella hieman hitaammin, niin että ei tarvitse koko ajan haukkoa henkeä peläten alisuorittamista ja reputtamista. Jätin kolme opintojaksoa pois tältä vuodelta. Derbytreenit alkoivat, ja sain omat ihanaiset kaunokaiseni:



Joulukuussa stressasi (lieviä stressinsieto-ongelmia? Kyllä.). Oli tenttejä, esitelmiä ja suullisen annin arvioimista. Loma alkoi ja olo oli helpottunut. Pääsin kevyesti läpi kaikki kurssit, paitsi ne, joiden väliinjättämisestä olin jo aiemmin päättänyt. Yksi tentti noista kolmesta olisi tosin vielä edessä. Tosin yhdestä kurssista saamani keskinkertainen arvosana jäi hiukan vaivaamaan, sillä tiedän, että olisin pystynyt parempaan. Onneksi ko. kurssin voi suorittaa täysin etänä omalla ajallaan, joten ehkä koetan uusia tämän setin vielä joskus.

Joulut vietin mieheni kanssa perheeni luona, uudeksi vuodeksi palasimme omaan kotiimme. Kynnet olivat tällaiset:


Pohjalla Snowcrystalin #433 Sky Blue, liukuvärjäyksellä  keskellä China Glaze Sky High ja kärjissä Wettiksen Fast Dry Nail Polish sävyssä Saved by the Blue ja lisäksi kuorrutteena kärjissä Viva la Divan siniturkoosisävyinen glitterlakka. Leimaukset Konadin enmuistamillä-laatalla ja Color Clubin Pretty in Platinumilla.

Yhteenvetona sanoisin, että oli ihan mieletön vuosi ja parani loppua kohden, vaikka haasteita loppuvuodesta opintojen saralla olikin riittämiin. En suoruitunut kaikesta ihan parhain arvosanoin, mutta parhaani tein. Alkava vuosi vähän jännittää juurikin opintojen takia, mutta odotan myös innolla kaikkea mitä eteen tuleekaan. Toivoisin saavani vielä vähemmän paremmin motivaatiota ja vähän useammin flow-tunteen koulujuttuja tehdessä, mutta haluaisin myös enemmän aikaa muuhunkin elämään. Toivon myös saavani hyvän harjoittelukesätyöpaikan omalta alalta.

7 kommenttia:

  1. Vuotesi kuulostaa aika ihanalta. Myöhäiset onnittelut naimisiinmenosta! =) Upeat nuo pinkki-siniset pallokynnet, vaikka muutkin ovat hienoja.

    VastaaPoista
  2. Seepro: Voi kiitos onnitteluista ja kivasta kommentista :)! Vuosi on tosiaan ollut aika ihana, vaikka vähän raskaskin.

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti tämä uusi vuosi sisältää vähemmän stressiä! :3

    Sain muuten palkintopaketin käpäliini vastikään, joulun jälkeen. Kiitos kovasti, aivan ihanat lakat! Ja koristelujuttujenkin kanssa pääsen testaamaan taas jotain uutta, kun kuivakukkia en ole aiemmin omistanut! n_n

    VastaaPoista
  4. Lumi: Hieno juttu että paketti tuli perille, kaikesta meitsin hidastelusta huolimatta!

    Pahoin pelkään, että koulun alkaessa suoriutumisstressi saattaa hieman yltyä, mutta olen nyt päättänyt opiskella omaan tahtiini, mikäli alkaa taas vaikuttaaman mahdottomalta :P Kaikki ei vaan voi olla lahjakkaita, mutta kyllä itse koen keskivertopenttinäkin pärjääväni jotenkuten.

    VastaaPoista
  5. Onnea jälkikäteen naimisiinmenosta ja opiskelupaikasta! (:
    Mun lempparikynnet on neljänneks alimmat.
    Ihanan simppelit koristelut! ;D

    VastaaPoista
  6. Hyvä sie ;D Ei ehkä kannata ripustaa tauluja enää ? Mutta onneks se oli vain nyrjähtänyt, eikä kylkiluu pistänyt sinne keuhkoihin :D
    Toivon sitä kanssa, tänään ollut lähes kivuton päivä, saapi nähdä millon uskaltaa lupua noista nappuloista, väsyttävät kivasti ;D

    Siun vuosi on muuten ollut aika rankka. Onneks siellä on kuitenkin ollat myös noista iloisiakin asioita paljon :)
    Ja ihanat nuo kolmannet kynnet ylhäältä (:

    VastaaPoista
  7. elli: Kiitos :)

    ooka: Joo, ripustelu ei taida olla miun hommia :D Mutta kiitos :)

    VastaaPoista