perjantai 31. lokakuuta 2014

Kotimaista luomukosmetiikka á la Mia Höytö

Viime vuoden marraskuun kynsimiitissä sain Mia Höydön tuotteita (alla olevassa kuvassa) kokeiluun. Niistä on pitänyt kirjoitella jo aikoja sitten, mutta en ole tunnettu ripeydestäni ^_^. Nyt kuitenkin, kun ostin I love me -messuilta vielä Lumous-seerumin ja messutarjouksena sain kaupan päälle Valo-silmänympärysvoiteen, niin aika alkaa olla kypsä tuotekokemusten kertomiseen. Varautukaa kilometripostaukseen.

 


Tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä kahdeksan ihonhoitotuotetta, joilla on ylelliset nimetkin, kuten Ihana ja Unelma -kasvovoiteet. Kasvovoiteista on saatavana myös matkakokoiset versiot. Uusia tämänvuotisia tulokkaita ovat Lumous-seerumi, Säihke-kasvovesi ja Pumpuli-käsivoide, ja kahta viimeeksimainittua en ole kokeillutkaan. Tuotteet on pakattu tyylikkäisiin ja simppeleihin valkoisiin pakkauksiin, joita koristaa kapeat kultareunukset Mia Höydön oman logon ohella. Tykkään katsella omassa kosmetiikkakaapissani tämmöisiä kyllä.

Kasvovoiteista täyteläisempi, Unelma, on vieläkin minulla käytössä, joskin lopuillaan. Rasvoittuvammalle iholle ehkä liian tuhti jatkuvaan käyttöön koko kasvoilla. Oma ihoni on seka-pintakuiva ja ajoittain taas todella rasvoittuvakin, ja olen tätä Unelmaa tykännyt etenkin talviaikaan käyttää yövoiteena. Toimii myös hyvänä tehokosteuttajana muulloinkin, kun tarvitsee hätäapua esim. hilseilevän kuiviin iholäntteihin. Koostumus on siis paksuhko, mutta imeytyy kuitenkin kohtalaisen hyvin, hitaammin toki kuin Ihana. Tämän yökäytön jäljiltä iho näyttää aamuisin oikein extra-kuulaalta.

Ihana-kosteusvoidetta pidin päiväkäytössä meikin alla puolisen vuotta, kunnes loppui. Tämäkin tuntui  hyvin kosteuttavalta eikä jätä ihoa lähmäiseksi, mutta kiiltomatona piti kyllä lisätä päivän mittaan kerran, pari puuteria meikin päälle. Toinen vaihtoehto omalla kohdallani on rutisevan kuiva iho, jolta meikki hilseilee päivän mittaan pois.. >_<

Kaunis-puhdistusgeeli tökkäsi aluksi tuoksussa, mutta oli sopivan pesevä ja voisi sopia vähän kuivemmallekin iholle, sen verran hellävaraiselta tuntui. Ei jättänyt siis naamataulua natisevan puhtaaksi, mutta puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi silti. Tämä riitti kahden hengen käytössä kolmisen kuukautta.

Silkki-vartalovoiteen tuoksussa oli myös aluksi totuttelua (tuoksu ehkä hieman sitruksinen tai jotain sinnepäin, luonnonkosmetiikassa tähän törmää aina aika ajoin), mielestäni se oli vahvempi kuin kasvovoiteissa. Voide on oikein tuhtia ja kosteustehot riittivät vähentämään sarveistappien muodostumista jalkoihin, paremmin kuin apteekin ureavoiteet mielestäni.

Valo-silmänympärysvoiteesta ei ole ole pahemmin kokemusta, ei-geelimäiset sy-voiteet kun tuntuvat turvottavan omia silmäluomiani aika rajustikin. Sy-voiteet menivät siis molemmilla kerroilla sukulaiselle käyttöön, ja hän onkin verrannut Valoa johonkin tyyriiseen Diorin sy-voiteeseensakin, että pärjää jopa sille hyvin (aikuisempi iho kyseessä).


Lumous-seerumi olikin mielenkiintoinen tuttavuus, sillä iholle levitettäessä vesimäisen ohut geeli näyttää hiukan vaahtoavan, mutta imeytyy kuitenkin nopeasti. Tämä napakoittaa ihoa mukavasti, ilmeisesti beetaglukaanin ja hyaluronihapon ansiosta. Tämä ei tosiaan ole lainkaan öljymäinen, vaan ohuen geelimäinen, ja jättää iholle samettisen tuntuisen pinnan. Rasvoittuvalle iholle tämä käy varmaan hyvin yksinäänkin, mutta vähän kuivempi iho kaivannee päälle vielä erillistä kosteusvoidetta ainakin näin talven kynnyksellä. Pumppumekanismi on myös aika voimakas, välillä tulee turautettua metrin päähän ohi kämmenselän seerumia. Halvanoloinen korkki on ainoa seikka, josta en pahemmin pidä, mutta ei mikään kovin merkittävä asia kuitenkaan. Itse purkki on siis tässä lasinen, kun muut tuotteet on pakattu muovipakkauksiin.

Lumous in action

Mia Höytö on kotimainen, serftifioitu luomukosmetiikkamerkki ja yleisvaikutelma on ylellisempi, kuin vaikkapa Dr Hauschkalla tai Weledalla tmv. - mikä tietysti näkyy hinnassakin. Tuotteiden hinnat vaihtelevat vajaasta kahdesta kympistä reiluun viiteenkymppiin, joten välttämättä ei ihan opiskelijabudjetin ihonhoitosarja.

Olen kuullut Höytöä verrattavan ruotsalaiseen "vastineeseensa" Estelle & Thildiin (joka tosin valmistetaan Helsingissä, joka olikin ihan uutta tietoa minulle!), joka on melkein samaa hintaluokkaa ja ei varmaan ainesosissakaan mitään valtavaa eroa ole. Lumous-seerumi kuitenkin poikkeaa muiden (luonnonkosmetiikka-) merkkien öljyisistä seerumeista nopealla imeytymisellään ja silkkisen pinnan iholle jättämällä.

Tuotteita voi tilata Höydön omasta netti-boutiquesta, ja kaikki netti- ja kivijalkajälleenmyyjät löydät täältä: http://miahoyto.com/dealers.html . Ja koska paikallista kannattaa aina tukea, Lappeenrannasta Mia Höytöä löytää Kauneushoitola Huoneesta Valtakadulta :).



Ps. Mainittakoon vielä, että tein tuotearviot ja koko tekstin ihan omasta halustani, ilman taloudellista hyötymistä. Tuotteet on toki saatu seerumia lukuunottamatta, mutta siinäpä se.

4 kommenttia:

  1. Hauskan kuuloinen seerumi, kiinnostaisi tietää mikä ainesosa oikein tuon vaahtoamisen aiheuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole oikein kosmetiikan kemian tuntija, niin en lähde kyllä edes veikkaamaan. Ei siinä ainakaan näyttäisi mitään sulfaatteja ainakaan olevan sentään .D

      Poista
  2. Ei liity postaukseen mitenkään mutta mistä tuo valokuvakehys on joka näkyy toisessa kuvassa? Olen etsinyt samantyyppistä, mutta ei ole tullut vastaan. Rauhallista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ostettu muutama kuukausi takaperin ulkomailta, mutta varmaan tuollaisen pystyisi tekemään DIY-projektinakin, jos ei esim- netistä löydy?

      Poista