keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Paras hoitava aluslakka?

Kuten joku ehkä saattaa muistaakin, niin kynteni olivat aivan karseassa kunnossa vielä muutama kuukausi takaperin. Näyttivät aika kauheilta, vaikka  kuinka näytin lasiviilaa ja käsirasvaa ja kynsinauhaöljyjä jne.. 


Tietysti tuolloin vielä revin kynsinauhoja, mutta rasvauksesta ja kaikesta muustakin huolimatta etu- ja keskisormen kynnet kirjaimellisesti murenivat käsiin. Miitissä saatiin Face Helsingiltä kokeiltavaksemme Pierre René -aluslakat. Omalle kohdalle sattui Nylon & Ceramide Hardener, jonka pakkaustekstissä kerrotaan lakan kovettavan liuskoittuneet ja epätasaiset kynnet. Lisäksi luvataan parantaa lakkauksen kestävyyttä ja suojaavan värjäytymiltä.

Aluksi olin vähän skeptinen, kun en koko merkistä ollut aiemmin kuullut (vaikka googlettelemalla löytyikin juttua muistakin kynsi- ja kauneusaiheita käsittelevistä blogeista), mutta otin aluslakan kuitenkin käyttöön aika pian miitin jälkeen. Miitin aikoihin kynnet olivat hieman paremmassa kunnossa kuin ylläolevassa kuvassa, mutta silti liuskoittumia tuli lähes joka päivä.

Noin kuukauden päästä miitistä kynteni näyttivätkin jo aika paljon paremmalta, eivätkä kynnet katkenneet heti, kun vapaan reunan pituus yli millin yli sormenpään.. Niin että melkoinen muutos, vaikka itse sanonkin.


Ruokavalioni ei ole muuttunut varmaan pariin vuoteen miksikään, yhtä monipuolisesti syön yhä suklaita ja muita herkkuja tavallisen ruuan lisäksi.. Ja sitä rataa. Samat lisäravinteetkin on olleet lähestulkoon vuositolkulla käytössä, mutta kumma kyllä vasta tämän aluslakan käytön aloittamisen jälkeen kynnen kunto tuntui alkavan olevan parempaan päin.

Tietysti kaikilla ei toimi kaikki, mutta aika vakuuttava suoritus mielestäni, ottaen huomioon, että kyseessä on n. viiden euron aluslakka (11 ml).

Ainesosaluettelo on seuraavanlainen: Butyl acetate, Ethyl acetate, Nitrocellulose, Acetyltributyl citrate, Phtalic anhydride/Trimellitic anhydride/Glycols copolymer, Isopropyl alcohol, Stearalkonium hectorite, Apidic acid/Fumaric Acid/Tricyclodecane dimethol, Copolymer, Cl 77891, Nylon 66, Citric acid, Aqua, Glycerin, Triticum Vulgare germ extract, Tocopheryl acetate, Methyl paraben, Cl 60725.

Ensinnä tuolta pistää silmään tietysti tuo Phtalic anhydride, joka on käsittääkseni erittäin ärsyttävää ainetta sekä iholle, silmille että hengitysteille.. Mutta löytyy sieltä lopupäästä sitä nailoniakin. Ja ilmeisesti hyvin pieni määrä jotain vehnänalkioöljyä. Eli ei kannata hirveästi hengitellä syvään tätä eikä roiskia ihollekaan. Kynsille tämä on kuitenkin tuntunut tekevän hyvää.

Lakka on tuollaista maitomaista väriltään, ja neutraloi optisesti hiukan oman kynnen värjäytymiä. Mutta vaikuttaa myös estäneen kynsiä värjäytymästä enempää.

Viimeisimmästä liuskoittumasta tai lohkeamasta on reilusti yli kuukausi jo, vaikka tiskaan ja teen muitakin hommia entiseen malliin. Kynnen pinta näyttää lakanpoiston jälkeenkin sileältä ja "terveeltä", toisinkuin ensimmäisessä postauksen kuvassa.


Pierre René -aluslakkoja (joita on varmaan tusina erilaista) ja muitakin kosmetiikkatuotteita voi ostaa ainakin Face Helsingin myymälästä Helsingissä ja allamoda-nettikaupasta.

18 kommenttia:

 1. Melkoinen ero, vaikka tietty monet ulkoisetkin tekijät vaikuttaa kynsiin. Mutta ehkä pitäisi itsekin kokeilla. Mulla on tällä hetkellä käytössä Ceasarsin kynnenkovettaja, johon olen tähän mennessä ollut tyytyväinen, mutta tuota voisi kyllä koittaa seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoisesti tai sisäisesti ei ole mielestäni mikään muu olosuhde muuttunut kuin aluslakka :D. Sääkin on mennyt kylmemmäksi ja iho tuntuu kuivemmalta, kuin syksyllä.. mutta kynnet kyllä on ihme kyllä pysyneet tosiaan käsintiskaamisesta ja ompeluhommista ym. huolimatta hyvinä. :)

   Poista
 2. Vau mikä ero! Mun täytyy ehdottomasti kokeilla tuota, koska omat kynteni näyttävät vähintäänkin yhtä pahoilta kuin tuossa ennen-kuvassasi. Tosi ärsyttävää kun lakkaus usein halkeilee kynsien huonon kunnon takia :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu mullakin oli, ei tarvinnut kuin ajatella asiaa, niin johan liuskoittaui/lohkeili lakkaukset :/

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oon kyllä kieltämättä aika vaikuttunut itsekin :D

   Poista
 4. Kyllä, eroa selvästi on! :D

  Mullakin viime vuoden alkupuolella kynsillä tapahtui suuri muutos, jatkuvasti lohkeilevat alkoivat kasvaa vahvoina ja joustavina. Mielestäni mikään muu ei ollut muuttunut kuin se, että lakkasin tiheämpään tahtiin. Muutama kuukausi tämän ihmevahvistumisen jälkeen aloin käyttää vahvistavaa aluslakkaa ja syödä piimaxia siinä pelossa, että kynnet alkaisivat lohkeilla. Muutama kuukausi takaperin hommasin geelivehkeet, eivätkä kynnet siihen mennessä olleet lohjenneet kertaakaan. Nyt kyllä vähän pelottaa missä kunnossa omat kynnet ovat geelien jäljiltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olisivat kuitenkin suht hengissä vielä! :)

   Poista
 5. Mahtava ero taidan joku päivä käydä hakeen ton testiin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä :) Eihän tietysti kaikilla kaikki tepsi, mutta hintansa puolesta ei mene rahatkaan hukkaan jos käyttää sitten normialuslakkana loppuun.

   Poista
 6. Wau mikä muutos kynsissä! itellä sama ongelma, että kynnet lohkee eikä kasvakkaan kauheen nopeasti... Ois kiva itekkin kokeilla, jos vaikka auttaisi muakin:D Onko tuo nettikauppa suomalainen ja luotettava jonka mainitsit? ja tiedätkö myydäänkö noita Pierre Rene lakkoja muissa suomalaisissa nettikaupoissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On suomalainen nettikauppa, löytyyhän tuolta nettikaupan tiedoista y-tunnuskin ja kaupan nimen googlaamalla löytyy osoitekin jne.. Muita nettikauppoja en tiedä, olisin ne postaukseen listannut jos olisin löytänyt. :)

   Joitain Pierre Renen meikkejä myydään nelly.comissakin, mutta en ole ainakaan näitä hoitolakkoja siellä nähnyt.

   Poista
  2. Hei, kiitos että viitsit vastata!:) Miepä tutkiskelen asiaa:P

   Poista
  3. Toivottavasti oli jotain apua :)

   Poista
 7. Tuota täytyy hankkia. Hurja muutos. Mun kynnet lohkeilee ja repeilee, vaikka kuinka hoidan niitä . Toki kädet joutuvat koetukselle näin talvella jne. Mutta noin edullisella hinnalla taidan tilata useamman erilaisen aluslakan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hintansa väärti, tai ainakin siltä kovasti vaikuttaisi :)

   Poista