perjantai 31. lokakuuta 2014

Kotimaista luomukosmetiikka á la Mia Höytö

Viime vuoden marraskuun kynsimiitissä sain Mia Höydön tuotteita (alla olevassa kuvassa) kokeiluun. Niistä on pitänyt kirjoitella jo aikoja sitten, mutta en ole tunnettu ripeydestäni ^_^. Nyt kuitenkin, kun ostin I love me -messuilta vielä Lumous-seerumin ja messutarjouksena sain kaupan päälle Valo-silmänympärysvoiteen, niin aika alkaa olla kypsä tuotekokemusten kertomiseen. Varautukaa kilometripostaukseen.

 


Tuoteperheeseen kuuluu tällä hetkellä kahdeksan ihonhoitotuotetta, joilla on ylelliset nimetkin, kuten Ihana ja Unelma -kasvovoiteet. Kasvovoiteista on saatavana myös matkakokoiset versiot. Uusia tämänvuotisia tulokkaita ovat Lumous-seerumi, Säihke-kasvovesi ja Pumpuli-käsivoide, ja kahta viimeeksimainittua en ole kokeillutkaan. Tuotteet on pakattu tyylikkäisiin ja simppeleihin valkoisiin pakkauksiin, joita koristaa kapeat kultareunukset Mia Höydön oman logon ohella. Tykkään katsella omassa kosmetiikkakaapissani tämmöisiä kyllä.

Kasvovoiteista täyteläisempi, Unelma, on vieläkin minulla käytössä, joskin lopuillaan. Rasvoittuvammalle iholle ehkä liian tuhti jatkuvaan käyttöön koko kasvoilla. Oma ihoni on seka-pintakuiva ja ajoittain taas todella rasvoittuvakin, ja olen tätä Unelmaa tykännyt etenkin talviaikaan käyttää yövoiteena. Toimii myös hyvänä tehokosteuttajana muulloinkin, kun tarvitsee hätäapua esim. hilseilevän kuiviin iholäntteihin. Koostumus on siis paksuhko, mutta imeytyy kuitenkin kohtalaisen hyvin, hitaammin toki kuin Ihana. Tämän yökäytön jäljiltä iho näyttää aamuisin oikein extra-kuulaalta.

Ihana-kosteusvoidetta pidin päiväkäytössä meikin alla puolisen vuotta, kunnes loppui. Tämäkin tuntui  hyvin kosteuttavalta eikä jätä ihoa lähmäiseksi, mutta kiiltomatona piti kyllä lisätä päivän mittaan kerran, pari puuteria meikin päälle. Toinen vaihtoehto omalla kohdallani on rutisevan kuiva iho, jolta meikki hilseilee päivän mittaan pois.. >_<

Kaunis-puhdistusgeeli tökkäsi aluksi tuoksussa, mutta oli sopivan pesevä ja voisi sopia vähän kuivemmallekin iholle, sen verran hellävaraiselta tuntui. Ei jättänyt siis naamataulua natisevan puhtaaksi, mutta puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi silti. Tämä riitti kahden hengen käytössä kolmisen kuukautta.

Silkki-vartalovoiteen tuoksussa oli myös aluksi totuttelua (tuoksu ehkä hieman sitruksinen tai jotain sinnepäin, luonnonkosmetiikassa tähän törmää aina aika ajoin), mielestäni se oli vahvempi kuin kasvovoiteissa. Voide on oikein tuhtia ja kosteustehot riittivät vähentämään sarveistappien muodostumista jalkoihin, paremmin kuin apteekin ureavoiteet mielestäni.

Valo-silmänympärysvoiteesta ei ole ole pahemmin kokemusta, ei-geelimäiset sy-voiteet kun tuntuvat turvottavan omia silmäluomiani aika rajustikin. Sy-voiteet menivät siis molemmilla kerroilla sukulaiselle käyttöön, ja hän onkin verrannut Valoa johonkin tyyriiseen Diorin sy-voiteeseensakin, että pärjää jopa sille hyvin (aikuisempi iho kyseessä).


Lumous-seerumi olikin mielenkiintoinen tuttavuus, sillä iholle levitettäessä vesimäisen ohut geeli näyttää hiukan vaahtoavan, mutta imeytyy kuitenkin nopeasti. Tämä napakoittaa ihoa mukavasti, ilmeisesti beetaglukaanin ja hyaluronihapon ansiosta. Tämä ei tosiaan ole lainkaan öljymäinen, vaan ohuen geelimäinen, ja jättää iholle samettisen tuntuisen pinnan. Rasvoittuvalle iholle tämä käy varmaan hyvin yksinäänkin, mutta vähän kuivempi iho kaivannee päälle vielä erillistä kosteusvoidetta ainakin näin talven kynnyksellä. Pumppumekanismi on myös aika voimakas, välillä tulee turautettua metrin päähän ohi kämmenselän seerumia. Halvanoloinen korkki on ainoa seikka, josta en pahemmin pidä, mutta ei mikään kovin merkittävä asia kuitenkaan. Itse purkki on siis tässä lasinen, kun muut tuotteet on pakattu muovipakkauksiin.

Lumous in action

Mia Höytö on kotimainen, serftifioitu luomukosmetiikkamerkki ja yleisvaikutelma on ylellisempi, kuin vaikkapa Dr Hauschkalla tai Weledalla tmv. - mikä tietysti näkyy hinnassakin. Tuotteiden hinnat vaihtelevat vajaasta kahdesta kympistä reiluun viiteenkymppiin, joten välttämättä ei ihan opiskelijabudjetin ihonhoitosarja.

Olen kuullut Höytöä verrattavan ruotsalaiseen "vastineeseensa" Estelle & Thildiin (joka tosin valmistetaan Helsingissä, joka olikin ihan uutta tietoa minulle!), joka on melkein samaa hintaluokkaa ja ei varmaan ainesosissakaan mitään valtavaa eroa ole. Lumous-seerumi kuitenkin poikkeaa muiden (luonnonkosmetiikka-) merkkien öljyisistä seerumeista nopealla imeytymisellään ja silkkisen pinnan iholle jättämällä.

Tuotteita voi tilata Höydön omasta netti-boutiquesta, ja kaikki netti- ja kivijalkajälleenmyyjät löydät täältä: http://miahoyto.com/dealers.html . Ja koska paikallista kannattaa aina tukea, Lappeenrannasta Mia Höytöä löytää Kauneushoitola Huoneesta Valtakadulta :).



Ps. Mainittakoon vielä, että tein tuotearviot ja koko tekstin ihan omasta halustani, ilman taloudellista hyötymistä. Tuotteet on toki saatu seerumia lukuunottamatta, mutta siinäpä se.

perjantai 24. lokakuuta 2014

Marimekkoisat Unikkokynnet

Sain jo vuosi sitten kynsimiitistä MoYou Londonin Pro-11 -leimauslaatan, ja siitä asti olen halunnut tuota siinä olevaa Marimekon Unikko-kuosin mukaista kuviota. Näin pian pääsin ajatuksista tekoihin :DD

Zigin tekemät ihanat Marimekko-kynnet saattoivat myös olla innoituksen lähteenä, vaikka kuosivalinta olikin eri :).

En ole suurin Unikko-kuosin ystävä, mutta kynsissä se on varsin mukiinmenevä. Joskus vuosia sitten en pitänyt oikein koko Marimekosta, yhdistin koko merkin Unikko-jakkupukuihin :D. Parin viime vuoden aikana ystävän tehokkaan valistuksen siivittämänä mielikuva on muuttunut parempaan, ja omastakin kotoa löytyy MM:n tekstiilejä jonkun verran, ja muutama vaatekin. Etenkin Räsymatto- ja Lumimarja-kuosit ovat kovasti mieleeni.


Kynsiin käytin:
pohjalle: Gina Tricot White
leimaukseen: ChG Liquid Leather + MoYou London Pro-11
päälle: Mereneid Top it All




 Leimattuihin kynsiin ei uskallus riittänyt laittamaan päällyslakkaa, mutta yksivärisiin tietty. Liquid Leatheria ei tarvinnut tällä kertaa kuin yhden kerroksen, liekkö aavistuksen paksuuntunut pullossaan, jos olen vaikka laittanut korkin huonosti kiinni..


Iskikö Marimekko-kynnet tai naposteleeko Marimekko ylipäätään? :)

torstai 23. lokakuuta 2014

Triojäätelö-vesimarmorointia

Tiken vesimarmoroinnista innostuneena päätin piitkän tauon jälkeen yrittää vesimarmorointitekniikkaa uudelleen, kun/vaikken ikinä ole siinä ennen onnistunut. En ole saanut muistaakseni edes kynsille astikaan mitään.  Nyt kuitenkin onnistui melkeinpä kerrasta! Innostuin jopa niin, että tein tuplamarmoroinnit, joskin alemmat marmoroinnit ovat niin hailakat ettei ehkä kauhean hyvin erotukaan.

Kynsinauhojen siistiminen ei ole mitenkään mieluisaa puuhaa, yleensä normilakkauksia tehdessä pyrin vaan lakkaamaan valmiiksi mahdollisimman siistiksi, ettei tarvitsisi siveltimeen tarttua. Nyt sai senkin edestä putsailla, ja rako lakan rajan ja kynsinauhojen välillä tuli vähän turhan leveäksi, kun päällyslakkakin otti ja kutisti päällimmäisiä lakkakerroksia.

Niin ja juu, onhan nuo marmorointikuviotkin vähän epämääräisiä ja eriparisia, mutta ne on kuitenkin kynnellä asti. The mercurial magpien Fairy Dust -postauksen innoittamana lätkäisin China Glazen em. lakan vielä kuorrutteeksi, ja ta-dah! Niistähän tuli ihan kelvot. :D



Kynsiin käytin:
  • pohjalle: OPI My Vampire is Buff
  • marmorointiin: Essie Bond With Whomever, Lovie Dovie ja Mink Muffs
  • päälle: ChG Fairy Dust + Mereneid Top it All (saatu)

Vielä on pitkä matka marmorointitaituriksi, mutta ehkä se tästä lähtee :D Nyt kiinnostaa jo kokeilla uudestaankin, sitä se onnistumisen ilo teettää :D.


tiistai 21. lokakuuta 2014

Epäskittlette

Lakkaustaidot on reilun parin kuukauden lähes-tauon jälkeen pikkaisen heikentyneet, mutta yllättävää kyllä, sain pilkkukynnet kerrankin onnistumaan nätisti ilman sen suurempia kiroiluja. Pilkuistakin tuli pääosin ympyränmuotoisia, vaikka käsi vähän täriseekin.

Näihin kynsiin käytin:

Essie Go Ginza
Essence Love is in the Air
Dollish Polish Drooling Over Your Polish
Essie Madison Ave-Hue
Essie Mesmerize
Kiko 329
Kiko 389
pilkutin/dotting tool
Nutra Nail Speed Dry Top Coat
 
 
 Epäskittlettet nämä on kait siksi, että "vähintään kaksi kynttä" on lähes samanlaiset, mutta pohjaväri eri :D Mutta ehkei se ole niin turhantarkkaa.  Essencen Love is in the Airin hommasin pastellikeltaisen virkaa toimittamaan, käyttäytyi ihan sievästi. Peittämään ja tasaista lopputulosta varten tarvitsin kyllä kolme kerrosta. Drooling Over Your Polish taas on vaan ihana, katseli miten päin vaan.


Peukaloon tein sitten vähän kaikkea liikaa ja siltä se näyttääkin. Tavallaan ihan kiva sekasotku, mutta silti vähän suttuisen näköinen makuuni. Nämä ei ole kyllä mitenkään syksyiset, jotkut karnevaalikynnet lähinnä.
 

maanantai 20. lokakuuta 2014

I love me -messusaalis

Viime viikolla oli syyslo.. siis itsenäisen opiskelun viikko, joten perjantaina pakattiin kimpsut ja kampsut ja ajeltiin kaveriporukalla siippa kuskinamme messuamaan. Loppujen lopuksi hengailtiin messuilla  bound by blood & polish- Miljan kanssa jokaisena päivänä ja viimeinkin näin  ihqn in this part of town -Liisan ihan livenä. Tulipa tavattua uusiakin tuttuja, kuten Operaatio kauniit kynnet -blogin Pauliina :).

Itse messut olivat hiukan suppeammat viime vuoteen verrattuna, mutta uutta nähtävää tuntui silti riittävän joka päivälle. Tuli ihan käytyä Näköä-osastolla pikanäöntarkastuksessakin. Muoti-osastolla ei oikein ollut mitään kivaa, tosin kyllä sieltä hienot pitkät kirkkaanpunaiset villahansikkaat ostin, kun halvalla sai.

Kosmetiikkapuolelta tein kuitenkin valtaosan hankinnoista, ensimmäisenä päivänä alkajaisiksi Meet Dermalogica -pakkaus, jossa on neljä matkakokoista tuotetta  ja yksi niistä tuota himoitsemaani jauhekuorintaa. Tuli myös hommattua vuoden odottelun jälkeen tuo Madaran ihana Pihlaja-voide, eipä se nyt muutenkaan ole hinnalla pilattu varsinaisesti, mutta messuilta sen sai muutamaa euroa halvemmalla.

Neutrogenan minikuorintoja jaettiin messuilta lähtiessä ohikulkijoille, ja sunnuntaina kahden päivän harkinnan jälkeen ostin Mia Höydön ihanan Lumous -seerumin. Kaupantekijäisiksi sai vielä Valo-silmänympärysvoiteen, joten ei hullumpi diili. Seerumi on ihana siis siksi, että se sopii mukavasti meikin alle yksinäänkin (kuivempi-ihoiselle ei ehkä riitä yksinään),  kosteuttaa ja tekee ihosta napakamman tuntuisen ilman silikoneja tmv, ja nuo ominaisuudet tietysti luvataan pullon kyljessä, mutta toteutuivat myös käytössä. Mia Höytöhän kotimainen, sertifioitu luonnonkosmetiikasarja, mikä ei nyt ihan kauhean yleistä ole. Purnukoiden ylellisen yksinkertainen muotokielikin on meikäläisen makuun aika vahvasti.



Madaran Pihlajastaan ei ole pahaa sanottavaa, tuoksu on mieleeni, samoin kuin koostumus ja kosteutusehot. Pihlajastahan on nyt vartalovoi-versiokin.
Kynsiostokset painottuivat aika pitkälti Sensationailiakin maahantuovan Cosmo Nordicin Essence-hyllylle ja Cesarsille. Cesarsilta ostin parit bloggaajalakat, Better Not Wasten ja Drooling Over Your Polishin. Essencen pisteeltä lähti matkaan  Love is in the Air ja Candy Love + halpaan, parin kolmen euron hintaansa nähden erinomainen nestemäinen eyeliner.
Samalta osastolta ostin tietysti myös noita Fing'rs:in siirtokuva-asioita, joista erilaisella kuosilla olevia testailinkin jo vappukynsien muodossa keväämmällä. Siirtokuva-arkeilla oli hintaa huimat 2€/kpl, joten olisihan näitä voinut hamstrailla enemmänkin. Hillitsin itseni :D
Mereneidiltä ostin siveltimen numero 4 (sama sivellin oli viime vuonna messuilla lähes tuplasti kalliimpi kuin nyt) ja sain kaupan päälle glitterdustia ^_^. Muoti-puolelta löytyi taas isot läjät halpaa China Glazea, ja ostin vain yhden, Japanese Koin.

Loppuun säästin sekalaisimmat jutut, joista sekalaisimpia en edes kuvannut. Näytteitä tuli jonkun verran, joista osa meni jo eteenpäin, kuvasta puuttuu myös päänraaputin, jollaista olen kaivannut jo kauan :D. Uusi Tangle Teezer on ollut hankinnassa jo jonkun aikaa, ja kympin messutarjousta ei nyt oiekin voinut ohittaa. Uusi suolasaippua oli ajankohtainen, kun vuosi sitten ostetusta on vain rippeet jäljellä.
Messujen ulkopuolelta Miljalta sain hänelle turhaksi jäänyttä Livbox-kamaa; Ella Bachen tomaattivoiteen ja Elnett-hiuslakan.
Puhdistamon osastolta tuli ostettua tarjous-raakasuklaapatukoita ja Lumenen ja Macadamian näytteet vaan tyrkättiin käteen jossain vaiheessa. Myös kissa halusi kuvaan tervehtimään lukijoita puolikkaan käpälän muodossa :D.


Miten muiden messuilut sujuivat, tuliko tehtyä uusia löytöjä tai muuten vain mukavia juttuja bongailtua? Vai jäikö messut väliin tältä erää?

perjantai 10. lokakuuta 2014

Pukeudu Pinkkiin 2014

Pinkit vaatteet on aika lailla vähissä omassa vaatekaapissa etenkin tähän vuodenaikaan, niin osallistuin (ylläripylläri) päivään näillä samaisilla kynsillä, mutta päälle leimasin Konadin m36-laatasta leopardiprinttiä. Ensimmäistä kertaa onnistuin kohdistamaan kuviot niin, ettei kynsien reunoille jäänyt yhtään tyhjää (paitsi peukaloon :P).


Pohjalla siis edellisestä postauksesta ja jokaikisestä Livboxista tuttu Lumenen Roosa Nauha -tekstuurilakka, leimauksessa käytin Paesen 317-sävyä (saatu). Hain vähän lämpimämpää leimauslakkaa, jotain punarusehtavaa, mutta en sitten muistanut, että tämä ko. Paese on yhdellä kerroksella kerrassaan sininen - ja niin myös leimauksessa tietysti.


Pahoittelen, että kuvissa sormet kiiltävät kuin ne olisi ruokaöljyyn hetkeä aiemmin upotettu, mutta kynsinauhaöljy ei ollut kuvienottohetkellä vielä ihan imeytynyt.. :D

Leimaukset tosiaan näyttävät violeteilta, vaikka leimalakka onkin pullossa tumma punarusehtava.. Joku harmaakin leimaus olisi saattanut näyttää kivalta, mutta näillä mentiin ja mennään.





tiistai 7. lokakuuta 2014

Lumene Roosa Nauha -kynsilakka


Tänä vuonna Lumene julkaisi Roosa Nauha -kampanjan myötä mm. tämän tekstuurilakan, joka tuli aikasta monelle Livboxin mukana. Kaupoissa tätä näkyi olevan myynnissä settinä BB-voiteen kanssa. Lumene lahjoittaa jokaisesta myydystä kampanjatuotteesta euron suomaiselle rintasyöpätutkimukselle.

Lakan sävy on vaaleahko vanha roosa, seasta löytyy hopeistakin glitteriä. Lakka oli koostumukseltaan hyvä, kaksi kerrosta riitti peittämään. Nyt perjantainahan on Pukeudu Pinkkiin -päivä, jolloinka etenkin kannattaa ainakin kynnet lakata pinkeiksi jos ei muuten kyseinen väri vaatteissa napostele. Instagramissa voit osallistua lokakuun aikana tägäämällä pinkeiksi lakkaamasi kynnet: #pinkitkynnet.

 Kuinka moni aikoo osallistua jollain tavalla perjantaina?