keskiviikko 7. toukokuuta 2014

OPI Sheer Tints + kissat

Olen pyöritellyt Sheer Tintsejä jo kuukauden päivät, mutten ole keksinyt mitään kivaa lakkausta.. Nyt kun sitten ryhdyin kokeilemaan, niin aika peruslinjalla mentiin, eli lätkin niitä sinne sun tänne. Kuten monessa muussakin blogissa on jo kerrottu, niin koostumus on tosiaan mielenkiintoinen, joku hunaja, siirappi tai sula sokeri.

Käytin kynsiin kaikkia neljää Sheer Tintsiä (Don't Violet Me Down, I'm Never Amberrassed, I Can Teal You Like Me ja Be Magentale With Me) Gina Tricotin valkoisen päälle. Tasoitin pinnan ennen siirtokuvia Nutra Nail  Speed Dry Top Coatilla, jota pistin myös siirtokuvien päälle lopuksi. Siirtokuvat ostin jo joskus viime vuoden puolella Chez Delaneylta, ja niitä näyttäisi olevan tälläkin hetkellä tarjolla (linkki siirtokuviin). Nykyään näitä Bluesean siirtokuvia (joita myytiin aiemmin nyt jo lopettaneessa Adeninassa) saa ainakin Mimaxilta, mutta näitä kissadecaleja siellä ei ollut ainakaan tällä hetkellä.


Nämä Sheer Tintsit ovat kyllä rahansa väärti, niin monenlaiseen näistä näyttäisi olevan, mitä muiden blogeissakin on näkynyt. Ostin itse minisetin ebaysta, ja hintaa sille tuli euroissa muistaakseni vajaa kymppi.


Kerrostamalla väreistä saa voimakkaampia, mutta parhaimmillaan nämä ovat mielestäni läpikuultavan vesivärilaveerausmaisina pintoina. Eri värejä kerrostamalla saa tietysti värioppien mukaan muita sävyjä aikaiseksi.


Otin tällä kertaa taas peukkukuvankin, kun tämä "perinne" on taas ihan huomaamatta jäänyt. Peukaloon pistin päällyslakan vissiin hieman liian hätäisesti, kun jäi kuplia jonkun verran. Mutta miten on, innostaako Sheer Tintsit ja nappaako kissakynnet?

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vappukynnet

Kokeilin vihdoin vapuksi marraskuun miitistä saamiani Fing'rs -merkkisiä Heart2Art siirtokuva-arkkeja. Näitä Pow! Wow! Bam! -siirtokuvia ja monenmoisia muita Fing'rsin kynsikoristeita saa jo ainakin Cesars Shopista ja Pretty.fi:ltä tilattua, kivijalkajälleenmyyjinä taitaa olla pääosin samat kaupat, kuin Sensationail-geelilakkaussysteemin jälleenmyyjät


Nämä Heart2Art-siirtokuvat toimivat hieman eri systeemillä, kuin kynsisiirtokuvat yleensä. Alle haluamasi kynsilakat, leikataan kuvat haluttuun muotoon, irroitetaan muovikalvo ja vain kostutetaan pinseteillä pidellen vedessä niin, että koko taustapaperi kastuu. Tämän jälkeen asetetaan haluttuun kohtaan kynnelle ja painetaan 10 sekuntia, jotta kuvio irtoaa taustapaperista kynnelle. Tämän jälkeen annetaan kuvion/kynsien kuivua kunnolla, ja sitten päällyslakkaa päälle.

Itse leikkasin kuvat koko kynnelle sopiviksi, ja tämä oli paljon helpompaa ja nopeampaa, kuni arvelin aluksi. Mielummin kannattaa leikata hieman suuremmat, jottei ainakaan jää liian pieniksi. Putsaaminen oli helppoa, vedellä ja jäykähköllä siistimissiveltimellä sai ylimääräiset siirtokuvan rippeet kynsinauhoilta näppärästi pois.


Aluksi mokailin itse: unohtelin irrottaa kalvon ennen kostuttamista, jätin kuviot veteen lillumaan ja ihmettelin, kun ei saa mitenkään päin ehjänä kynnelle jne.. :D Olisi kannattanut lukea käyttöohjeet ensin. Osaan kynsistä onnistuin hieman liikauttelemaan arkkia kesken painamisen, ja osassa kynsistä kuvio sitten repesi hieman, mutta näiden kuvioiden kanssa se ei juuri pistä silmään. Kaikkeen hölmöilyyn meni lopulta yksi arkki hukkaan, ja kynsille asti tarvittiin kaikkiaan kolme arkkia yhteensä. Ihan hyvin, kun pakkauksessa on 30 siirtokuva-arkkia, ja täten siis kaikista riittäisi n. 10 käyttökertaan, jos pistää joka kynnelle kokokynnen kuviot.


Pakkauksessa on samalla teemalla kolmea hieman erikuvioista siirtokuvaa, ja näihin kynsiin käytin kahta. Pohjalle lakkasin kaksi kerrosta OPI My Vampire Is Buffia, jotta sai vähän vanhemman, kellastuneen paperin fiilistä pohjille. Siirtokuvat kynsille saatuani pistin päälle OPIn mattapäällyslakkaa loppusilaukseksi. Kiiltävän päällyslakan kanssa manikyyri olisi kestänyt tietysti pidempään hyvänä, mutta mattalakat tunnetusti kulahtavat melko nopeasti pinnasta.