tiistai 31. joulukuuta 2013

2013 parhaat(?) palat

Vuonna 2013 alkuvuodesta kynnet olivat aika kaameassa kunnossa, samoin kynsinauhat eikä nyt muutenkaan ollut kauheasti kehumista. Joitain ihan kivoja lakkauksia tuli arkistoista vastaan kuitenkin. Mielestäni kivoimmat lakkaukseni vuodelta 2013, olkaatten hyvät :).

Tammikuussa testailin leimausskittlejä DRK-A-laatalla ja hommasin Femme Fatalen Winter Hyacinthin. Kokeilin myös itselleni aiemmin tuntematonta geelilakkausmerkkiä, Red Carpet Manicurea ja pidettiin kynsihöynähtäneiden tapaaminen.


Helmikuuhun mennessä kynnet olivat vähän sievemmät ja lakkauksetkin vähän siedettävämpiä.. :D

Testattua tuli Barry M croc effects-cracklelakkaa ja Ninja Polishin valkokultatopperia. Hempeiltyä tuli ruusulakkausten ja nudeliukuvärjäysten muodossa.


Maalis-toukokuussa piteli hiljaisempaa, koska olin juuri aloittanut uudelleen yhden vanhan harrastukseni: neulomisen (ja vähän virkkaamisenkin).

No, jokatapauksessa nudemeininki oli nähtävästi kovassa huudossa tällöinkin. Oli makkaraa, Polka.comia, glitter-vampyyria ja vähän vähemmän nudea.


Kesäkuussa kynseilin vähän ahkerammin, koska kesäloma, paino sanalla loma tietysti. Tein Sensationaililla lakkausten päälle suojakerroksen Lontoo-Barcelona -reissua varten, inspiroiduin kavereiden ja kuninkaallisten hääuutisista ja Sonnen tavoin mustavalko-glittertopperit olivat kuuminta hottia.


Ideapankkina toimi myös Pinterest, josta höyhenkynnetkin olivat lähtöisin. Serkulle tein kerran neon-mustavalkoglitterhärpätyskynnet ja kokeilin ensimmäisiä käsiini saamia Kikon Sugar Matteja.


Heinäkuussa kotiuduttiin reissustakin ja mukana oli läjä uusia lakkoja, Kikoa tietenkin pääasiassa, mutta parit Illamasquatkit. Liitin blogin myös Facebookkiin pienen pähkäilyn jälkeen

Yllättäen testailin taas Kikon tekstuurilakkoja ja epäonnistuin leimailuissa niiden päälle, kokeilin joululahjaksi siipalta saatua vesipohjaista Piggy Paint -kynsilakkaa, tein blogihistorian kolmannet v-gapit ja testasin tietysti himotuslistalla kauan ollutta Illamasquan Raindropsia.


Heinäkuussa myös tein ensimmäisen tutoriaalini ikinä, vaikka se olikin lähinnä vain remake suomeksi jo olemassaolevasta tutosta. Kohtahan se ystävänpäiväkin  jo kolkuttaa ovella... :D



Elo-lokakuussa piteli taas jotakuinkin hiljaisempaa lakkausten osalta, oli töitä, festarijärkkäröintiä ja muuta pientä niiden ainaisten neulomisten lisäksi. Sain nyt jo valitettavasti lopetettavalta BellaNailsilta Gella-geelilakkaussetin kokeiluun, ja sainkin aika unelmaisen geeliranskiksen aikaan, vaikka itse sanonkin.

Lisäksi kokeilin ensikertaa teppimania koristeluteipeillä, jatkoin herkkislinjaa ja iskin vaihteeksi siirtokuvat kynsille.


Marras-joulukuukin oli astetta hitaampaa kynsirintamalla, vaikka marraskuussa olikin kaikin puolin runsas miitti (josta en ole saanut aikaiseksi postata vieläkään), ja joulukuussa kynsiäkin tein sitten vähän ahkerammin.  Skittletteä, circle/dot/pyörylä/pallura-glitteröintiä, kamee-kynnet ja koko kynnen tarrailua.


Löytyikö suosikkeja näiden joukosta? :)

Onnellista alkavaa vuotta kaikille!



maanantai 30. joulukuuta 2013

Illamasqua Fragile


Fragile on hiukan crellymäinen harmahtavan vaaleansininen mustilla hexeillä ja microglitterillä höystetty glittersänkkärilakka. Lopputulos muistuttaa jonkun tietyn linnun munankuorta. Kynsillä on lakkaa 2 kerrosta. Päällyslakkana Mereneidin pikakuivattava (saatu Mereneidiltä).

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Talvinen skittlette

En ole tehnyt talvisia kynsiä ainakaan sitten viime talven (eh eh), ja Sonnen intouttamana halusin tehdä samalla skittlette-manin.

Valitettavasti tein lakkaukset kahden päivän aikana, ja laittaessani Mereneidin päällyslakan jo kuivaneen lakan päällä, päätti lakka vetäytyä reunoilta...Semmoista se välillä on. Täytyy kyllä sano, että tuo Spoiled Wettis on melko soma etenkin Kikon sinisen päällä, näyttää ihanan lasiselta ja moniulotteiselta päällyslakan kanssa. Tummemman lakan päällä tulee mieleen avaruus.


Käytetyt asiat:
  • Kure Bazaar -  Rock Star
  • Kiko - 336 Blu Elettrico
  • Spoiled Wet n Wild - My Saturn Broke Down
  • Stargazer - 232
  • Lealac A
  • pyöreät niitit (saatu Adeninalta)
  • Mereneid pikakuivattava päällyslakka

Etusormen kynsikin kasvanut pikkaisen kieroon, kuinka mukavaa. Ei auta kuin viilailla vähän..

Tuo glitter on niin herkun näköistä. Kunnon tuijottelukynnet, etenkin glitterien osalta. Leimauksista ei ole niin väliksi. Lealacin lumihiutalekuviot on jotenkin hassut, ikäänkuin venyneet tai litistyneet, mutta kynnellä efekti ei näytä niin pahalta.


tiistai 17. joulukuuta 2013

Kure Bazaar Corso

Ostin jo aikapäiviä sitten alkusyksystä Eve-nettikaupasta pari Kure Bazaarin lakkaa kokeilumielessä, kun ne ovat jo jonkin aikaa kiinnostaneet vähän luonnollisempien ainesosiensa vuoksi, ja ainahan sitä kiinnostaa vähän myrkyttömämmät vaihtoehdot, jos sellaisia on tarjolla (85% Kure Bazaarin lakkojen ainesosista on peräisin luonnosta, mutta liuotinta toki näistäkin löytyy). Kure Bazaar oli tullut aiemmin tutuksi lähinnä luonnonkosmetiikkaa tai muuten vain vihreämpää elämäntapaa esittelevistä blogeista. Kesällä sitten yksi ystäväni oli ostanut yhden Kure Bazaarin lakan kesälomareissulta. Lakka oli kuulemma pysynyt hyvin kynsillä, ja olisi kuulemma ostanut mieluusti enemmänkin KB:ia, jos hinta ei olisi ollut niin suolainen.

Noh, pitkän hintavertailun tuloksena päädyin tuohon Eveen, jossa kahden lakan hinta ja postikulut olivat yhteensä edullisemmat kuin muualla. Evessä myydään myös muutakin luonnonkosmetiikkaa, kuten Mia Höytöä (josta on tulossa lähiaikoina juttua täällä), Benecosia, Laveraa ja mm. Youngbloodin mineraalimeikkejä, joita itsekin olen käyttänyt.

Kure Bazaarin Corso on hieman keltaiseen kallellaan oleva maitokahvimainen nude. Koostumus on hieman paksuhko ja ensimmäinen lakkakerros jäikin hiukan läikikkääksi, mutta toisella sai jo peittävän ja siistin lopputuloksen. Lakka tuoksui mielestäni hieman kermaliköörille, vaikken pahemmin imppaillutkaan. Ylipäätään tuoksu oli melko mieto, vaikka kyllä liuottimenkin tuoksun huomasi tietenkin.

Kuvat ovat jostain elo-syyskuulta muistaakseni, eli siksi kynnet ovat vaihteeksi hieman tyngät näissä.


Tämän kokeilun perusteella huvittaisi ostaa pari Kure Bazaaria lisää, mutta sen aika on ehkä sitten, kun olen toipunut Illamasqua-ja muista veronpalautusshoppailuista.. :D

Ja jottei nyt tulisi mitään väärinkäsityksiä, niin mainitsemani nettikaupan kanssa en ole yhteistyössä, kaiken olen itse selkänahasta repimällä maksanut. Ostokokemus oli vaan niin mukava kauniisti paketoituja lakkoja myöten, että mielestäni oli mainitsemisen arvoinen. :)

maanantai 16. joulukuuta 2013

Minttubling

Taannoin oli pikkujoulut joihin en päässyt lähtemään, mutta kynnet ehdin silti tehdä...Ja näitä jaksoin melkein viikon katsellakin :)


Käytetyt asiat:
  • MAC Peppermint Patti
  • Elegant Touch Envy Wraps Bling - koko kynnen tarrat (saatu)
  • Mereneid pikakuivattaja päällyslakka (saatu)

Pohjalla kynsissä on MAC Peppermint Patti, joka kuvissani näyttää vähän erisävyiseltä kummassakin.. On kuitenkin tosi kaunis mintunsävy, ja unhoittuu kaikenmaailman murheenkryyni-mint candy applet kun näitä tuijottelee ;D. Keskisormessä käytin koko kynnen tarroja, jotka myös sain miitistä (kuten yllättäen aika monet aiempien postausten jutut..). Kyseessä ovat siis Elegant Touchin Envy Wraps Bling-kokokynnen tarrat, jotka miittiin lähetti Procare/Ecotools.




Tarrat ovat hiukan kumimaisia, joten näillä saa aika helposti sileän pinnan ilman kurttuja kynsillä. Omissa tarroissani olevat kuviot ovat koholla hieman, joka tietysti saa kauempaa katsottuna kynnet näyttämään strasseilla koristelluilta, huomattavasti vähemmällä vaivalla vaan :D. Miulla oli tarrat vaan yhdessä sormessa per käsi, mutta pysyivät aika hyvin vajaan viikon paikoillaan. Kerran rupesi hieman reunasta repsottamaan, mutta tarttui yllättävn tiukasti kiinni, kun painoin takaisin. Eli ei mitään aivan kurjia nämä.

En tiedä mistä kaikkialta näitä saa Suomesta ostaa, mutta pikaisella googlettelulla löytyi Sokoksen nettikaupasta joitakin tarramalleja. Hintaa tosin oli 11,50€, joka on kyllä suht suolainen, mutta toisaalta erikoistilaisuuksia varten tietysti voisi joskus pulittaakin.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Juhlanharmaa


Käytetyt lakat:
  • Sothys - Eclat de Gris (saatu Eurocosmeticsilta)
  • Happy Hands - Motherboy
  • Seche Vite

Olen aina ollut vähän kallellaan harmaisiin kynsilakkoihin, joten en pahastunut, kun kynsimiitissä saatiin Sothyksen harmaat kynsilakat koko porukalle - en sitten tiedä mitä muut tykkäsivät :D. Lakka ei ole ihan pleini harmaa, vaan siinä on hienoista glassfleckiä tai microglitteriä, en oikein ole itsekään varma. Kuviin oli tällä kertaa hankalampi vangita sitä, kun en osaa ja aurinko ei paistanut...seliseli. Koostumus lakassa oli ihan mukava, kaksi kerrosta riitti kepeästi, ja lakka kuivui nopeaan tahtiin kerrosten välillä.

Tilasin joitakin kuukausia sitten Harlow & Co.:lta joitakin lakkoja, niiden muassa Happy Handsin Motherboyn, koska mattaglitterlakat houkuttelee, samoin vähän erikoisempi värimaailma. Motherboyssa (jonka nimi on mielestäni älyttömän tyhmä jostain syystä..) on kirkkaalla pohjalla vaalean vihertäviä, sinisiä ja liiloja sekä roosanvärisiä matta- ja helmiäisglittereitä hexeinä ja neliöinä. Pullossa vaaleansiniset onnistuvat näyttämään hopeanharmailta, mutta valkealla pohjalla ainakin oikea sävy tulee esiin. Harmaalla pohjalla ne taas näyttävät enemmän harmailta, kuten kuvista ehkä näkyy (tai sitten ei).

Niinpä sitten Sothys ja Happy Hands kohtasivat toisensa ja kuvaustaitojeni avulla tallensin tämän hetken perunakuvien muodossa. Voisin kuvitella, että matattuna tämä yhdistelmä voisi olla kivempikin, mutta sen kokeilu jää kyllä siihen hamaan tulevaisuuteen, kun saan kunnon mattapäällyslakan hankittua.

lauantai 14. joulukuuta 2013

Kamee-kynnet

Näihin kynsiin tuli paritettua marraskuisesta miitistä muunmuassa käteen jääneet Mereneidin kameekoru-kynsitarrat ja Face Helsingiltä saatu Paesen lakka nro 314. Lakka on täyteläisen punainen shimmer ja koostumukseltaan ehkä hiukan paksuhkon puolella, ja hinta-laatu suhde ainakin tässä yksilössä oli aika voittamaton. Peitti nimittäin yhdellä kerroksella, ja tasoittui melkein itsestään - lisäksi kiilto ilman päällyslakkaa oli yhtä mehevä kuin sen kanssa.

Tarrat tuppasivat hieman halkeilemaan muoviliuskasta irrotettaessa ja kynnelle asetettaessa, mikä ei ollut niin mukava ominaisuus..Päällyslakka onneksi hieman "meikkasi" halkeamia piiloon. Tarrat kiinnittyivät oikein hyvin, eivätkä edes yrittäneet töröttää mistään reunasta. Tarroissa on hieman pientä iridescent-glitteriä, joka välkehtii ihan mukavasti kynsiä käännellessä ja väännellessä.



Ja koska kuvien määrä kompensoi laadun (joojoo näin se on :D), niin pitää nyt vielä yksi näyttää:


Käytetyt asiat:
  • Paese 314 (saatu Face Helsingistä)
  • Mereneid kameetarrat (saatu)
  • Mereneid Top it All

Päällyslakkana käytin Mereneidin Top it All -pikakuivattajaa (miitistä saatu) taas, ja tarrojenkin kanssa käyttäytyi moitteettomasti.

Alla olevassa tarrattomassa kuvassa on Paesen punainen yksinään, ilman päällyslakkaa. Sitä vaan, että kiiltoa tosiaankin löytyy.



perjantai 13. joulukuuta 2013

Olipa kerran...

...veronpalautukset. Sen pituinen se.


Tilasin Polish Me Sillyltä (ent. Lush Lacquer) kolme minilakkaa, Clowning Aroundin, Frecklesin ja joulukokoelman Surprise Me:n. Surprise Me:tä ehdin jo testatakin, mutten ole ihan vielä päättänyt, pidänkö lakasta sittenkään.

Illamasqualta tilaaminen on himoittanut varmaan pari, kolme vuotta jo. Mutta nyt vasta sain mahdollisuuden tilata ilman sen suurempia syyllisyydentuntoja (:D).  Vasemmalta alkaen: Noble, Creator, Fragile, Facet, Nomad ja Blizzard. Ajattelin Blizzardin olevan ehkä liian samanlainen OPI Pirouette My Whistle -lakan kanssa, mutta eivät ne sitten olleetkaan. PMW:ssa glitterit ovat harmaanhelmiäisiä, Blizzardissa puhtaan valkoisen helmiäisiä, ja glitterit ovat erikokoisiakin.

Kynsiin pääsivät ookan Showstopperista kimppatilaama Essien Lilacism ja PMS:n Surprise Me. Dot-glitter-hökötyksessä on isoja ja vähän pienempiä erivärisiä palluraglittereitä, pientä hologlitteriä ja melko pieniä erivärisiä hexejä. Sitä odotellessa, että joku indiemerkki tekisi mattaneon-dot-glitterlakan, jossa ne glitterit olisivat samalla tavalla ohuenohuita kuin Clowning Aroundissa tai Frecklessissä.

Päällyslakkana Mereneidin Top it All, jonka sain taannoisessa kauneus- ja kynsiharrastajien miitissä,josta en ole vieläkään saanut aikaiseksi postattua, hupsista. Päällyslakka on Seche Vitemäisen mukavan paksua, yhtä helppo levittää ilman lirumisia kynsinauhoille. Kiiltokin on kohdallaan, eikä kutistumisia ole tullut. Kuivumisnopeuskin on samaa luokka kuin Sechellä, n. 10 minsassa iskunkestävä. Hintaa Top it All-pikakuivattavalla päällyslakalla on vain murto-osan Sechestä, mutta tietysti tuohon tulee postikulutkin päälle jos tilaa.




Tästä Suprise Me:stä tykkääminen on nyt hieman vaakalaudalla, vaikka tiesin, että noita isoja glittereitä joutuu etenkin kalastelemaan pullon pohjalta. Mutta näistä jouduin jok'ikisen pyöreän glitterin kalastamaan erikseen appelsiinipuutikulla ja möyhentämään lakkapullon pohjaa, jonne lähestulkoon kaikki isot olivat liiskaantuneet. Meni ehkä vartti pelkästään pyöreiden glittereiden kaivamiseen ja asetteluun, huhhei. Pitää antaa kuitenkin toinen mahdollisuus varmaan tällekin, vaikka olenkin jo aika varma, että tämä lähtee uuteen kotiin.