perjantai 19. heinäkuuta 2013

V-Gap vol. 3

Pitkästä aikaa v-gap -mania. Alunperinhän törmäsin tähän lakkaustyyliin reilut kaksi vuotta sitten Saara Sarvaksen blogissa, sittemmin olen tehnyt kahdet samaan tyyliin ennen näitä. Ne kahdet aikaisemmat löytyvät täältä ja täältä. Kynnet, kuvat ja lakkausten huolellisuus oli tuolloin vielä ehkä hiukan eri tasolla kuin nykyään, mutta onpahan edes vähän noista ajoista kehitytty ^_^.

Käytetyt lakat:
  • Illamasqua Throb
  • Kiko 359 Pesca Chiaro
  • Seche Vite
Alla olevaa Throbia laitoin kolme kerrosta + yksi kerros Secheä, että persikkaisen Kikon levitys olisi hiukan helpompaa. Kikoakin on pari kerrosta, mutta yksi hiukan huolellisempikin kerros olisi varmaan riittänyt.



torstai 18. heinäkuuta 2013

piCture pOlish Wisteria + Jolly Jewels 105


Wisteria kuuluu kategoriaan "ei sitten sen hankalampi vangita oikeaa sävyä kameralla...", aina näyttää liian siniseltä. Sävy on todellisuudessa loistavan kirkas, lähes neon creme. Kuivuttuaan lakka on kuitenkin kiiltävä, eikä neoneille tyypilliseen tapaan satiininen. Yksi lempilakkasävyjä, joita omistan. Jos tykkää kirkkaista sävyistä, loistavasta koostumuksesta ja violeteista, niin tykkää luultavasti tästäkin. Hyvin lähellä tätä sävyä on tietääkseni Illamasquan Jo-Mina, joten jos sitä on helpompi saada käsiinsä kuin Picture Polishia, niin jos jonkun lakan suosittelen hommaamaan, niin tämän värisen. Jotenkin niin kasari, mutta samalla söpö ja cool.

Kun sain keväällä blogin kautta BBE:ltä Golden Rosen JJ 105:n, halusin parittaa sen Wisterian kanssa, koska pullossa JJ105 näyttää pohjaväriltään samantyyppiseltä, mutta kynnelle levitettynä lila muuttuikin vaaleanpunaiseksi..

Alla olevassa kuvassa lilan sävy on nyt väärä, koska olisi ollut vähän työlästä taistella sävy oikeaksi photarin kanssa muuttamatta vihreiden glittereiden sävyä samalla.. Ei ny varmaan mahdotonta, mutta turhan työlästä.


Psst. vilkaiskaa myös aamulla ilmestynyt tutopostaus alapuolella!:)

Tutoriaali - Sydänkynnet ❤



Pariin otteeseen olen tehnyt jo tällaiset kynnet, kun ne ensimmäisen kerran Pinterestissä näin.. Pinterest tuntuu jakavan mielipiteet ainakin kynsi-inspiraation lähteenä, mutta sellaista se on. Halusin kuitekin nyt tehdä tuton, koska en ole sellaista koskaan tehnyt, ja onpahan sitten tälläkin tyylillä toteutetuista kynsistä suomenkieliset ohjeet (sikäli kun kuvat eivät riitä).

Kynsien tekemiseen tarvitset:
  • kolme eri tummuusasteista ja yhdellä kerroksella peittävää kynsilakkaa
  • "reikiä" tai vahvistustarroja, joilla siis vahvistetaan esim. luentopapereissa kansiota varten olevia reikiä (kirjakaupoista ja toimistotarvikeliikkeistä näitä saa, tai ebaysta esim. "reinforcement rings, hole punch reinforcements)
  • alus- ja päällyslakan
Tutokynsiin valitsin vaaleanpunaiseksi Kikon 376, pinkiksi OPIn Strawberry Margaritan ja punaiseksi OPIN Big Apple Redin. Kiko ei ollut ihan riittävän peittävä, mutta sellaiset ärsyttävät valkopohjaiset raidoittumaan tuppaavat kunnon vaaleanpunacremet varmaan toimisivat paremmin.



1. Lakkaa kynnet valitsemallasi aluslakalla, ja sitten haluamallasi cremelakalla. Esimerkiksi nimettömään voit tehdä halutessasi aksenttilakkauksen.

2. Laita "reiät" limittäin päällekkäin, että niiden reunaan muodostuu tuollainen sopiva kaarikuvio. Tarrojen liimapintaa kannattaa heikentää vaikka ihoa vasten ennen kynsille asettamista, ettei tarra vie alla olevaa lakkaa mukanaan. Varmista myös ensin, että alla oleva lakka on mahdollisimman kuiva.

3. Lakkaa kuvan mukaisesti tarraa mukaillen, ja irrota tarrat varovasti mutta välittömästi. Anna tuoreen lakan kuivua kokonaan.Toista 1. ja 2. kohtia joka kynnellä 2 kertaa, toisella kerralla asetat vain tarrat hiukan alemmaksi, kuten 2. kuvan keskisormessa.
4. Kun kaikki kynnet on lakattu, viimeistele pinta siloiseksi valitsemallasi päällyslakalla. Kuvassa käytössä Seche Vite.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Baby Blue Glitter Sandwich


Käytetyt lakat:
  • Barry M Baby Blue
  • Essence Circus Confetti
  • Jordana Gemstones
  • Essie It's in the Bag

Seche Vite Talvella ostin kynsikaveriltani M:lta Essieiden lisäksi myös Barry M:n Baby Bluen. Lakka on todella vaaleanhaalea vaaleansininen, hyvin lähellä valkoista. Koostumus on aika ohut ja läpikuultava, kolmekaan kerrosta ei ihan riittänyt peittämään täysin. Mutta glittersänkkäriin ihan oiva, satunnaiset kaljuläikät eivät glitterpeiton alta niin paista.

Jellylakkana sänkkäröimässä käytin Essien It's in the Bagia, joka on yksi suosikeistani ranskislakkojen keskuudessa. Levittyy niin laittoman nätisti ja raidoittumatta, ja sävy on ranskiksiin ja nudelakkauksiin just eikä melkein.

Pikkurillissä ja keskisormessa glitterinä on Jordanan Gemstones, jonka glittermuodostelma on pikkuisen erilainen kuin nimettömässä ja etusormessa olevalla Essencellä. Isompia hexejä on vähän enemmän ja tiheämmin, Essencessä taas on vähän vähemmän runsaasti glitteriä pakattuna, mutta toisaalta kynnellä se on ehkä tietyllä tapaa kauniimpikin. Värit ovat lähes samoja, Essencessä ehkä himpun verran vähmmän vihreää glitteriä kuin Jordanassa.


tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kiko 314 Ciclamino


Ja vaihteeksi taas yksi reissutuomisista, syklaaminpinkki/marjapuuroinen Kikon Ciclamino. Lakan koostumus on crelly (creme + jelly), ensimmäinen kerros on vielä hyvin läpikuultava, mutta toisella kerroksella peittää. Kuivuttuaan on tosi kiiltävä yksinäänkin, eikä raidoitu eikä ollut muutenkaan levittymisessä ongelmaa. Ei ole myöskään liian lirua.

Toisella tuontilakalla leimailin Lealac-A-laatasta tuollaiset koiranputkikukintokuviot. Kyseessä siis Kikon Mirror-kokoelman 621 Violetto. Nyt jälkikäteen harmittaa, etten ottanut Mirroreita enempää kuin kaksi, koska nämä ovat ihan loistavia leimaukseen (ja alennuksesta ostettuna hintaakin oli enää 2,5 euroa kipale).

Harmi vaan, että leimatessa suhrasin vähän punaista lakkaa nimettömään, mutta no, sellaista nyt voi sattua välillä :D.

Käytetyt lakat

  • Kiko 314 Ciclamino
  • Kiko 621 Violetto
  • Seche Vite

Piggy Paint Angel Kisses


On mennyt ihan luvattoman kauan esitellä joululahjaksi saatuja vesipohjaisia, myrkyttömiä Piggy Paint-lakkoja, joten tässä nyt ensimmäinen niistä.

Piggy Paint-lakat sopivat useimmille jollekin normaalien kynsilakkojen ainesosalle tai -osille allergisoituneille, mutta ilman allergiaaki on joskus kivempi käyttää lähes tuoksuttomia ja terveydelle turvallisempia kynsilakkoja. Näitä saa tilattua ainakin iHerbistä (mistä saa myös muitakin myrkyttömiä lakkamerkkejä), enkä toistaiseksi ole törmännyt muihin Suomeenkin toimittaviin kauppoihin, joista Piggy Painteja saisi.


 Kuvissa on Angel Kisses -sävyä kaksi kerrosta. Lakka kuivuu mukavan nopsaan, muttei kuitenkaan ala liisteröitymään kesken levityksen. Ensimmäinen kerros on aika raitainen, mutta toinen jo paljon parempi, joskin raitoja silti jää normilakkoihin verrattuna ihan jonkin verran. Tähän varmaan auttaisi vesipohjaiselle lakalle tarkoitettu alus- ja päällyslakka, mutta koska sellaista ei nyt ollut tarjolla, niin mentiin ilman. Kolmatta kerrosta en halunnut enää laittaa, koska olin kahteen jo itse tyytyväinen.

Angel Kisses on tuollainen vaalea, persikkaan menevä vaaleanpunainen creme. Nätti perussävy, joskaan ihan samansävyistä en löytänyt oman kokoelman normilakoista.Vähän kärjet kuultaa läpi, mutta livenä ei niin pahasti kuin kuvissa. Kiiltoakin on mukavasti ilman päällyslakkaakin.


Tein lopuksi vielä liukuvärin Illamasquan kultaisella glitterlakalla, Spartanilla, koska inspiroiduin Lauran mehevistä liukuglitterkynsistä. Spartan-glitterlakassa on pientä kultaista ja vähäsen hopeistakin kimallehippusta, yleisilme hieman kalpean kultainen. Glitterliu'un päälle laitoin vielä päällyslakan, mutta tavanomaiset päällyslakat eivät oikein tunnu vesipohjaisten värilakkojen kanssa toimivan. Raidoitus korostuu, ja lakka kuoriutuu parissa päivässä irti. Normaalisti ilman päällyslakkaa vesipohjaiset lakat ovat kestäneet noin viikon melko hyvänä, kärkikulumaa tietty tulee.

Käytetyt lakat:
  • Piggy Paint Angel Kisses
  • Illamasqua Spartan
  • Nutra Nail Speed Dry Top Coat

Olen kyllä tykännyt näistä Piggy Painteista, vaikka lopputulos ei olekaan niin vimosen päälle, kuin normilakoilla. Itse lakkaaminen on niin miellyttävää näillä, koska nämä tuoksuvat lähinnä lasten sormiväreiltä, eli tosi mieto tuoksu kyseessä. Kestävät lisäksi hyvin kynsillä, ja Piggy Paintin oma kynsilakanpoistoainekin on vähemmän löyhkäävä kuin tavallinen lakanpoistoaine, ja sillä lähtee vesipohjaisten lisäksi muutkin kynsilakat melko vaivattomasti.


Tässä olisi vielä tämän Piggy Paintin ainesosaluettelo. Ainesosia on kokonaista neljä, ja lisäksi on listattu "saattaa sisältää" lähinnä väriaineita.


sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kiko Sugar Mat 646 Starry Black

Tuli lakattua sitten ehkä vähiten kesäisellä kimaltavalla Sugar Matella.


Musta tekstuurilakka hopeisella kimalteella. Haluaisin kyllä tämän lisäksi vielä jonkun OPIn Stay the Nightia vastaavan tekstuurilakan väreiltään, ja Golden Rosen Holiday-kokoelmassahan sellainen olisi tarjollakin.


On kyllä tässä vaiheessa sanottava, että todella helppoja lakattavia ja erittäin näyttäviä nämä tekstuurilakat.. Taidan tykätä näistä enemmän, kuin kahdesta OPIn nestehiekasta; The Impossiblesta ja Get Your Numberista... Impossible on niin sananmukaisesti mahdoton: tähtiä saa onkimalla onkia pullosta ja Get Ypur Number on muuten vaan blah. Tai sitten nämä ovat jotain lakkaähkyn oireita.. :D

Niin ja itse lakkaukseen: menin pilaamaan sen epäonnistuneilla leimauksilla Lealacin A-laatasta. Muutenhan noi leimat olisi olleet tosi kivat ja sci-fit ja kaikkea, mutta kun ei niin ei.
 

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kiko 427 Amable Chartreuse (Sun Pearl Collection)


Reissulta Sugar Mattojen lisäksi tarttui kyllä aika monta muutakin Kikoa, tässä niistä yksi. 427 on mehevä limekeltavihreä, hyvin lähellä sävyltään OPIn Who The Shrek Are You?-lakkaa. Mutta tässä on lisäksi  kultaista ja punertavaa microglitteriä ja vissiin jotain minimini-flakiessejakin, joka tekeekin tästä mielestäni oikein herkullisen lakkasävyn.

Tämä ei kuitenkaan ole jellymäinen kuten aiemmin tänään postaamani Raindrops, mutta lopputulos on silti hyvin kiiltävä ilman Seche Viteäkin. 

Varjossa - Suorassa paisteessa



Illamasqua Raindrops

Lontoossa käydessä törmäsin vahingossa Illamasquan lippulaivaliikkeeseen Beak Streetillä (alunperin seikkailin Carnaby St:llä mm. Irregular Choicen kenkäliikkeessä, ja Illamasqua vaan tuli kadun päässä vastaan.

Sieltä tarttui mukaan vain(!) kaksi lakkaa, vaikka näin jälkikäteen tietty jäi muutama muukin kaihertamaan mieltä... Alennusmyynnitkin olivat melko mehevät, lakat alkaen £7,50 jne.


Mukaani lähti siis Rare (superduper-neonkeltainen) ja ihana Raindrops. Vielä tekisi mieli tilata Pink Raindrops ja pari muuta, mutta ehkä hillitsen ja koitan vähän muutenkin järkeistää tätä lakkamäärää.

Ensimmäisenä kynsille pääsi Raindrops, tai oikeastaan Rare oli kynsillä jo aiemmin, mutta ei päässyt kuviin asti vielä.


Raindrops on läpikuultava, jellymäinen vaaleanharmaa sinisellä vivahteella ja reippaalla annoksella hopeaisia/valkoisia pieniä flakieseja (eikä microglitteriä).  Kuvissa lakkaa kolme kerrosta, ei päällyslakkaa. Lakka on todella nätisti levittyvä, ei kaljuunnu eikä leviä kynsinauhoille. Vaikka kerroksia tarvitaankin kolme, lakkaus sujuu nopsasti, koska kerrokset kuivuvat pikana. Tämä olisi varmaan kiva myös toisten lakkojen päälle kerrostettuna, ja ilmeisesti ainakin Illamasquan DWS olisi värinsä puolesta täydellinen tämän alle, jos ei Raindropsia itsensä päälle halua kerrostaa.



Illamasquan Raindrops on kuulemma yksi myydyimmistä Illan lakkasävyistä, ja jostain kumman syystä se poistettiin jossain vaiheessa valikoimistakin. Nyt tämän vuoden tammikuussa se kuitenkin tuotiin takaisin Broken Hearts-kokoelmassa.

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kokoelma on täydellinen



Vaikka kynsiä ja lakkoja olen jo useamman vuoden harrastanutkin (ja lisäksi reilut pari vuotta blogannut aiheesta), en ole koskaan omistanut minkään merkin mitään kokoelmaa kokonaan. Eipä sillä, että olisi ollut tarvetta tai haluakaan kerätä mitään kokonaisia kokoelmia (ostan lakan ja pidän sen, jos se miellyttää), mutta tämä Kikon Sugar Mat ihastutti niin kovin, että halusinkin kokeilla niitä kaikkia.

Kaikilla en ole vielä tosiaankaan lakannut, joten voi olla, ettei tämäkään kokoelma ole täydellinen kovin kauaa. Toistaiseksi Helmeriin muutti siis neljän aiemmin saamani Sugar Maten lisäksi 12 uutta, mutta toisaalta tuli noita lakkoja myytyä vastikään Facebookin kynsikoristekirppikselläkin aimo läjä. Ja osa on vielä vailla ottajaansa.

Kiko Sugar Mat 639 Golden Mandarin


Toinen Sugar Mat uunista ulos.. edellisestä onki jo kuukauden päivät. Sain neljä Sugar Mattea erittäin ystävällisen  Heidin diilaamana jo pari kuukautta sitten, loput ostin reissussa Lontoosta, Palmasta ja Barcelonasta :D. Tämä lakka oli yksi diilatuista.

Ensimmäinen kuva otettu varjossa, toinen suorassa auringonpaisteessa. Kynsillä kaksi kerrosta. Lakka on kuten kaverinsa: levittyy erittäin sopuisasti, kuivuu nopsaan ja kestää melkoisen hyvin kynsillä.


torstai 11. heinäkuuta 2013

8. Livbox (heinäkuu)

Heinäkuun boksin teemana on hiukset (ja värinä keltainen). Paketissa tuli kuusi tuotetta, joista viisi liittyi teemaan ja samaten viisi oli täysikokoisia.


Tällä kertaa kaikille lähetettiin ilmeisesti tismalleen samat tuotteet:

  • Schwarzkopf Professional Bonacure Fibre Force- tehohoito (näytekoko )
  • Herbina tuuheuttava kuivashampoo (täysikokoinen)
  • Sunsilk Pro Heat lämpösuoja- ja kiiltosuihke (täysikokoinen)
  • Glitter nutturavalkki + koristepinnit (täysikokoiset, tosin mitenhä nutturavalkki voisikaan olla näytekokoinen)
  • Carmex Cherry Lipbalm SK 15 (täysikokoinen)


Erilaisista hiusvalkeista on viimeisen parin kuukauden aikana tullut meikäläisen suosikkihiustuotteita, niitä löytyykin jo muutama ennestään. Tässä vähän vertailukuvaa nutturavalkeistani :D

Näyttäisi kyllä kovasti siltä, Livboxin mukana tullut vaalea nutturavalkki on samankokoinen ruskean kanssa, joten vaalea saanee uuden kodin joltain kaverilta. Myös supermuhku nutturavalkki on Glitteristä, sen hinta oli 6,90€ ja pienemmän 3,90€.


Boksin mukana tuli myös Glitterin DIY-kampausvihkonen, joka tosin minulla oli jo ennestään. Kampaukset on oikein kivoja ja helppoja toteuttaa, vaikkei juuri noita ihan samoja tuotteita käytössä olisikaan :)

 

Mutta jos sitten loppuihin tuotteisiin!

Tämänkertaisen Livboxin arvo oli karkeasti laskettuna n. 27,50€, eli laskua edelliseen omaan boksiini on lähes parikymppiä. Nyt kuitenkin etenkin hiustuotteet olivat  niin kivoja ja suurin osa täysikokoisia (vaikka valkki meneekin jakoon ja tehohoidosta riittää meikäläisen hiuksiin ehkä kolmeksi kerraksi :D), että ei edes harmita. Boksin hintahan on nykyään 15,90€, ja hintaa nostettiin ilmeisesti juurikin asiakkaiden toiveesta, että boksien taso olisi vähän korkeampi ja täysikokoista settiä enemmän. Vielä ei ihan ylletä ensimmäisten boksien tasolle (jotka olivat yli kuudenkympin luokkaa), mutta ehkä se oli vain ovela markkinointikikka heti alkuun :).

Oma boksini tulee vielä kerran, elokuussa, 13,90 euron hintaan, mutta ken tietää, jatkanko tilausta tämän jälkeen. Mukava yllätyshän tämä on joka kuukausi, mutta ehkä tämä on jo vähän nähtykin tavallaan.