lauantai 28. tammikuuta 2012

Ebay-saalis + "Shoe-Inspired" Vol. 5

Siinä tämän päivän inspiraatiokengät, mutta kynsiä ei ihan tästä ylhäältä löydykään, vaan esitelmöin mieluummin ensin ebay-ostoksistani.


Vasemmalta: OPI Señorita Rose-Alita, Nubar Purple Rain Glitter, Moon Eclipse ja Purple Beach, Color Club Shattered Gold ja Foil Me Once. Värit on sitten ihan päin mäntyä, mutta kyllä tuosta nyt jonkun idean saa. Purple Beach ainakin näyttää oikealta.

China Glaze Tronica-kokoelmasta Virtual Violet ja Electra Magenta, Midnight Kiss, Second-Hand Silk, Sexy Lady ja OPI Strawberry Margarita. Kaksi edcllämainittua ovat lähes täysin identtiset, ajattelin tehdä vertailupostausta jossain välissä. Ero on todella pieni etenkin kynnellä. Kuvan värit edelleen vähän mitä sattuu.


Tilasin lakkoja muistaakseni kolmelta eri myyjältä, mutta lopullinen hinta oli silti samaa luokkaa, kuin jos olisi tilannut vaikka Transdesignilta tai vastaavalta. Tosin Tronica-lakat olivat ylivoimaisesti kalleimmat, mutta siltikin halvemmaksi tulivat kuin jos Suomesta olisi ostanut jonkun perus-OPIn.

Mutta niihin teemakynsiin, jotka on valitettavasti aika lame:


Alla Señorita Rose-Alita, päällä Shattered Gold. Pohjaväri ei mätsää kenkiin, cracklelakan käyttö oli puhdasta laiskuutta. Joo, menee vähän väkisin yrittämiseksi. Ylimmän kuvan kenkiä minulla ei myöskään enää ole, vaikka ne ihan kivat olivatkin. Eivät kuitenkaan superkivat, ja siksi lähtivät jakoon.

Kirjoittelen tätä varttia vaille kuusi aamulla, enkä ole saanut nukutuksi närästyksen takia koko yönä. Hanurista.

maanantai 23. tammikuuta 2012

One lovely blog/CG Midnight Kiss+Golden Rose Graffiti

Höhö, jäi vähän lyhkäiseksi teemaviikko, mutta postailen tämän viikon aikana loput kynnet siihen liittyen. Aina ei vaan millään ehdi, varsinkaan kun en ollut yksiäkään tehnyt ennalta valmiiksi, teksteistä puhumattakaan.

Sain ookalta otsikon tunnustuksen ja satunnaisfaktahaasteen siinä samalla, kiitos!

Säännöt:
1) Kerro linkin kera blogissasi, kuka lahjoitti sinulle tämän awardin.
2) Kirjoita seitsemän random faktaa itsestäsi.
3) Lahjoita tämä sama award 15 blogille/bloggaajalle.

Mutta niihin faktoihin (menetelmällä "mitä mieleen juolahtaa/sylki suuhun tuo")

1. Sci-fi on mieluisaa ajanvietettä, etenkin tv-sarjojen ja leffojen muodossa. Suosikkeja mm. Star Trek, Stargate, Serenity... Myös muut sajrat, kuten Glee ja Mighty Boosh uppoavat.
2. Luin joulukuussa ensimmäisen kirjan neljään vuoteen. Intternetin vika. Onneksi pääsin vauhtiin, ja luen nyt neljä vuotta sitten keskenjäänyttä Muskettisoturit seikkailevat jälleen-kirjaa.
3. Päätäni särkee aika harvoin, mutta sitäkin ankarammin. Joku migreeni.
4. Kuvaan kahdella kameralla: Nikon D3100 peruskitillä & Panasonic DMC-FZ18. Ensinmainittu on viime syksyn hankintoja, viimeeksi mainittu taas viiden vuoden takaa.
5. Muutaman kerran vuodessa tulee unihalvaus, se on inhaa.
6. Olen tuntenut mieheni lähes viisi vuotta.
7. Asumme yksiössä, ja välillä on ollut melko lähellä isomman hyvän asunnon löytäminen.. Muttei kuitenkaan. Ihan mihin tahansa ryönään ei voi muuttaa, nykyinen kämppä on kuitenkin kivasti pintaremontoitu ja sijaitsee buenolla alueella.

Kynsissä kaksi uutta tulokasta, China Glazen Midnight Kiss ja Seppälästä kokeilumielessä ostamani Golden Rosen graffiti/crackle-lakka. Krakelointiefekti hyvä mielestäni (itseasiassa ensimmäinen crackle-kokeiluni), lakan koostumus ok, mutta pullo on ihan hirveä! Ruma, epäkäytännöllinen muotonsa puolesta ja vaikea avata. En ostaisi välttämättä uudestaan, ellei pulloa uudisteta. Taas idari-insinöörit olleet vauhdissa pakkaussuunnittelussa...


Oli myös jotenkin hämmentävän vaikeaa saada lakkaa samanpaksuisesti joka kynnelle, kokemuksen puutetta. Siitäpä syystä jokaiselle kynnelle tuli hieman erinäköinen krakelointiefekti. Itse pidän keskisormen (toinen vasemmalta) lopputuloksesta eniten.

perjantai 20. tammikuuta 2012

"Shoe-Inspired" Vol. 4


Nämä piti postailla jo eilen, mutta en ehtinyt. Yöllä taas on riittämiin vapaa-aikaa, ja aamujumi kiittää. Vuorossa about rumimmat kengät, jotka olen omistanut.  Tai eivät ne varmaan niin rumilta jaloissa olisi näyttäneet, ellei kanootti olisi tosiaan kokoa 40, ja kengänkärjet mallia teroitettu.


Ensin kynnet ilman strasseja. Tuntui vähän siltä, että on pakko ottaa kuvia siltä varalta, että strassien asettelu epäonnistuisi. Eikä ne kyllä kovin näteiltä omasta mielestäni ehkä näytäkään. Oikeanpuoleinen kuva kuvastamassa sormiakrobaatiotaitojani. 

Ostin edellämainitut korkkarit alunperin vuosia sitten erään liikkeen loppuunmyynnistä (kun halvalla sai) ja vuosia sitten myös myin nämä jollain vitosella huutiksessa. :D En voi ymmärtää, miksi halusinkaan alunperin nämä popot. Muuten ihan kivat, korkokin oli siro ja sulavalinjainen, mutta nuo kärjet. Ne näyttävät käyriltäkin jopa. Ylläoleva kuvakin on otettu myös vuosia sitten, ja laatu on mitä on.. Pähkinänkuoressa mustaa keinokiiltonahkaa leveällä satiininauha+strassikorusomisteella.


Pohjalla Wet n Wildin Fast Dry nail color sävyssä Ebony Hates Chris. Oikein kelpo, hyvin peittävä, helposti levittyvä ja nopsaan kuivuva musta. Ensimmäinen omistamani ja käyttämäni musta sitten teinikoottiaikojen. Leimauksessa Konad m57 ja OPI Golden Rules. Päällä Seche Vite, joka ei muuten levittänyt leimauksia ollenkaan..! Niin ja tuo kultainen leimaus tulee kenkien vuorin väristä, joka oli kyllä kalpeamman kultainen, kuin leimauksessa käyttämäni lakka.


Strasseina Swarovskin kristalleja koossa SS5, jotka tilasin jo viime vuoden puolella Born Prettysta. Kimaltavat muuten aivan mielettömästi elävässä elämässä, en tietenkään saanut kameraan vangittua ko. ilmiötä. Eivät olleet ihan hirveän kalliitakaan periaatteessa, jotain viitisen euroa per 144 kpl. Tietysti kalliimpia kuin muoviset kaverinsa, mutta koska sopivasti olen hävittänyt ilmeisesti meikkauskeikalla normistrasseja sisältävän kiekkoni, niin mennään näillä.


Kynsistä, joiden inspiraationlähde on epämieluinen, tuli sitten eniten aika onnistuneita kuvia, pyh. Kynsinauhojakaan en jaksanut kuviin siistiä, kun tuo nykyinen myrkky haisee niin kuolettavan pahalle. Kyseessä nimittäin Lidlissä myytävän Cien-merkkisen asetonittoman lakanpoistoaineen uudistunut versio. Uusi pullo ja uusi lemu, molemmat mielestäni huonompaan suuntaan.. Noh, ompahan halpaa kai.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

❤ Sugarpill-tilaus ❤

Aamulla nukuin vähän niinkuin pommiin, kun en jostain syystä herännyt edes herätyskellon soittoon. Heräsin sitten vasta hiukan ennen puolta päivää postinkantajan pimputtaessa ovikelloa, jotta saisi paketin toimitettua. Onneksi paketin sisältö oli kiva, ja onneksi en missanut kovin tärkeää luentoa.


Sugarpillin postipaketin printti on niin suloinen, etten kestä <3____<3 Paketista kuoriutui ihan ensimmäiseksi kaksi glitteristä tarraa, joista tuo pieni kisukuvioinen pääsee koristamaan derbykypärää.


Tarrojen lisäksi pari vuotta himoitsemani ja vihdoin tilaamani Burning Heart-paletti makoili pinkkien silkkipaperien välissä. Onnellista omistamista ft. materiaonni.

 

 Piti ihan pikapikaa swatchata kämmenselkään sävyt, vaikka netistä löytyykin jo triljoonat swatchit Sugarpillin tuotteista ylipäätään. Ja oli ihan pakko sitten sisällyttää lähes koko käsi kuvaan, kun tykästyin niin noihin tekemiini quad-skate/corset lacing-kynsiin. Mutta swatchista sen verran, että pohjustuksena on vain paljas iho, ja luomiväriä on vedetty yhdedn kerran sormen päällä. Ihan mieletön pigmentti! Tosin osasin sitä kyllä jo muutenkin vähän odottaa, kun ennestään meikkikokoelmasta löytyy Sugarpillin yksittäispakattu luomivärisävy Afterparty. (Älkää välittäkö vinoista nakkisormista.)

Vasemmalta alkaen: Poison Plum, Love +, Flamepoint, Buttercupcake

Sävyt eivät ikävä kyllä ihan oikeanlaisilta kuvassa näytä, tai Ainakin Love + näyttää turhan joulunpunaiselle/kirkkaanpunaiselle, vaikka on oikeasti mielestäni hiukan tummempaa sävyä ja ehkä aavistuksen viininpunaiseen taittava. On kyllä silti kirkas, mutta kuvasssa vähän liian kirkas oranssiin taittava.

"Shoe-Inspired" Vol. 3

Sure-Grip Rebel in purple, pink Fugitive wheels           
 Kaikki eivät ehkä laske rullilla kulkevia kenkiä kengiksi ollenkaan, mutta kyllä quad-skateissa vaan kenkä on oma osansa. Omani violettini hankin viime syksyllä aloittaessani roller derbyn. Pinkit renkaatkin on :)


Lakkoina Essien Punchy Pink, joka on hiukan perusshokkipinkkiä vaaleampi shokkipinkki sekä heikko peittävyydeltään (joskus vuosi sitten kun tämän tilasin, niin ei varmasti ollut näin kurja koostumukseltaan!). Violettina H&M Purple In Paris, jota notkistin Seche Viten pikakuivattajalle tarkoitetulla ohentajalla ja ainakin toistaiseksi toimi kuten toivoinkin. "Kengän"nauhat tehty Kissin koristelulakalla.

Popoissahan ei tuo nauhojen alla oleva läppä ole pinkki, mutta halusin tuoda rullien värinkin mukaan lakkaukseen. Alunperin aioin lakata pinkillä kynnen alapinnan, mutta kynteni ovat tällä hetkellä niin lyhyet, ettei siitä olisi ollut mitään iloa.

Kynsien lakkausmalli on lähes suoraan Tartofraisesista, josta tämän ko. lakkausmallin bongasin joskus yli vuosi sitten, ja sitä onkin useampaan otteeseen yritetty toteuttaa, kitkerästi epäonnistuen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun saan kaikki kynnet edes suurinpiirtein sinnepäin. Joskus yli vuosi sitten onnistuin vain peukalon kynnen osalta.


Ja onnistuminenkin on tämän kohdalla hieman suhteellinen käsite... Tuolloin korsettinauhojen tekemiseen käytin samaista Kissin mustaa koristelulakkaa, kultaisena OPI Golden Rules! ja pohjalla joku, mikälie.

tiistai 17. tammikuuta 2012

"Shoe-Inspired" Vol. 2

Nike Capri Canvas in lilac.

Vuorossa innoituksen lähteenä Niken riistotennarit, jotka ostin pari vuotta sitten urheilukaupan alennusmyynnistä reilulla kympillä. Vielä ihan uudet ja korkkaamattomat, sillä ostin samaisesta alesta parit muutkin tennarit, joiden käyttöaika alkaa lähentyä loppuaan, jolloin nämä pääsevät tositoimiin. (Koko on muuten 40,5, jos jäi vaivaamaan.)

Salamalla

ilman salamaa.
Kynsiä varten piti vähän soveltaa, sillä juuri oikeanlaista ruutukuviota ei Konadeistani löytynyt, eikä huteralla kädellä kovin suoria viivoja saanut aikaiseksi. Myös värien valinta tuotti päänvaivaa, kun noita violetteja ja liiloja on kertynyt jos minkälaista. Päädyin käyttämään kahta eri liilaa pohjaväreinä. Valokuvaaminen tuotti jälleen kerran päänvaivaa ja hankaluuksia valoisuuden ja valaistuksen puutoksen takia, joten päädyn varmaan ottamaan näistäkin huomenna päivemmällä uudet kuvat, kuten tein eilisten kynsien kanssa... Kirjoittelen näitä nimittäin aika myöhään illalla. Samaan aikaan otan kuvatkin, kelmeän keittiönlampun loisteessa.

Myöhemmin lisätty, päivänvalossa otettu kuva.


Lakkoina etusormessa ja nimettömässä China Glazen Tantalize Me, muissa Orlyn Cashmere Cardigan. Leimauksessa Essien Mezmerize ja Konadin valkoinen. Laattoina Konad m57 ja m45. Päällä Seche Viten pikakuivattaja.

Tänään(=eilen) kävin ystäväni kanssa vapaapäivää viettämässä lounaalla koulussa, jossa sitten seikkailtiin muutenkin, kun esittelin hälle labrojamme ja semmoi. Illemmalla sitten kaupoille mm. Kicksin alennusmyyntejä ihastelemaan, josta melkein tarttui mukaan CG:n Kiwi Cool-ada ja se joku neonkeltainen...Mutta kykenin hillitsemään itseni.

Sen pituinen se.

Ps. Kuten kaikki ovat varmaan jo havainnoineetkin, niin olen lisännyt välilehden(!) blogiini. Sieltä löytyy tämänhetkiset kosmetiikkatuotteeni suurimmilta osin, joskin ihonhoitopuoli puuttuu kokonaan, enkä tiedä onko sen lisäämisessä ideaa muutenkaan.

Pps. Kivasti myös Blogger sössi julkaisun ajoituksen, eli jätti julkaisematta aamulla kokonaan... Krhm.

maanantai 16. tammikuuta 2012

"Shoe-Inspired" kynsiviikko Vol. 1

Zara TRF floral wedges

 Kynsiviikot sun muut on jo ehditty keksiä moneen kertaan, ja törkeästi keksin hyväksikäyttää tätä immateriaalista innovaatiota. Kenkäaiheista kynsiviikkoa en heikoista etsinnöistä huolimatta löytänyt, joten kerrankos olen ensimmäinen. Kynsiin olen saanut innostuksen puhtaasti omista omistamistani tai joskus omistamistani kengistä. Kenkäkynsiviikko (voi luoja mikä sanaoksennus...) starttaa vuodenaikaa uhmaten kesäkorkkareilla, Italiasta häämatkalta ostetuista värikkäistä kiilakorko-peeptoe-sandaaleista, jotka ostin kympillä Zaran alennusmyynnistä. Alla olevan blurrikuvan otin Italiassa bussissa kännykällä.


Oranssina lakkana Kicks Make Upin Late Sunset, peukussa ja nimettömässä pohjalla ensin Snowcrystalin Creme Beige, jonka päällä Essien Guchi Muchi Puchi. Koristelussa samainen Kicksin lakka, Kiko Milanon Blu Elettrico ja Nail Starin vihreä kökköinen koristelulakka. Pikakuivattajana Seche Vite, jonka ostin mielestäni riistohintaan Kicksiltä ennen joulua.


Mielestäni nämä kynnet onnistuivat erityisen hyvin, ja etenkin tuo oranssi lakka on niin mehukas. Tietysti meikäläisen dotting tool-kukat ovat ehkä vähän sinnepäin, mutta silti. Ei kyllä tullut kynsinauhojakaan siistittyä kuvaa varten, mutta kerrankos sitä..

Nakkilaatu.


Ps. nyt on pakko lisätä vielä yksi päivemmällä (siltikin salamalla) otettu kuva, kun nuo ylläolevat on niin sietämättömän suttuisia:


torstai 12. tammikuuta 2012

Skittles

Tällaiset taisin väsätä viime viikonlopulla, kun en muutakaan keksinyt. Päälle läntsäsin vielä jämätarroja (minkä kyllä huomaa)...


Etusormesta alkaen: Essie Mint Candy Apple, Orly Cashmere Cardigan, Models Own Lemon Meringue ja Snowcrystal Sky Blue. Kuvasa nakit näyttävät vähän punakoilta, syyttäkää kuvaajaa ja olosuhteita. Eipä nuo lakkojenkaan värit täysin onnistuneilta näytä.

Ihan kivasti nuo kukkatarrat töröttävät reunoilta ja etusormen kynsi on näköjään jotain karvaakin kerännyt, mutta semmoista se välillä on. Kukkatarrat on jotain niin iänikuisia, etten muista edes mistä olen ne hommannut, ja keskisormen rusettitarra on taas pretty.fi:stä ostetusta tarra-arkista. Ovat hyvälaatuisia, pehmeitä kumimaisia ja mukautuvia tarroja, toisinkuin nuo kukkatarrat, jotka ovat jäykkiä kuin uunipelti ja niin edelleen.

Ps. Hävettää: bannerin luonnos on rypenyt kohta vuoden Sekalaista-kuvakansiossa keskeneräisenä, enkä ole sitä siis valmiiksi saanut tähän päivään mennessä.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Kicks Make Up Midnight Pearl/Yves Rocher Perle Grise

Kävin lävitse tänään lakkoja, koska halusin tarkistaa onko pakkiini eksynyt vanhingossa identtisiä lakkoja. E tainnut löytää mitään muita potentiaalisia pareja, kuin otsikossakin mainitut Kicksin ja YR:n metallisen tummanharmaat lakat.


Tosin jo ylläolevasta kuvasta näkee, että Midnight Pearl on aavistuksen tummempi kuin sukulaisensa. Kynsilläkin eron huomaa tarkkaan katsoessa, mutta kauempaa ihmeteltynä eroa ei huomaa mistään. Molemmissa kuvissa vasemmalta oikealle: YR, Kicks, YR, Kicks.

Pahoittelen kynsien pinnan epätasaisuutta, nimim, kynnet hajoamassa käsiin tai jotain.

Salamalla
Ilman salamaa


Etenkin salamakuvassa huomaa, että YR:n lakassa on enemmän helmiäistä, ja ainakin livenä tarkasteltuna voi erottaa hyvin pientä punaista ja vihreää helmiäishippua. Nojaa, tämä menee ehkä jo turhan mikroskooppiseksi tarkasteluksi. Kicksin lakassa ei ole mielestäni mikänä helmiäiskoostumus, vaan muuten vaan hyvin metallinen lopputulos. Tavallaan tulee mieleen metallinvärinen superglossy-vinyyli tjsp.

Kicksin lakassa oli ohuempi koostumus, kuin YR:ssa. Molemmista lakoista kaksi kerrosta olisi riittänyt, omiini tarvitsin tällä kertaa kolme, koska kynsissäni on niin plajon epämääräisiä liuskoittumia ja muita rikkoutumia, joita peittelin toisella kerroksella ja kolmannella yritin tasoittaa.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Mellin vuosi

Tammikuussa aloitin bloginpitämisen. Kuukautta aiemmin sain pääsykoetulokset, joiden mukaan jäin kolmen pisteen päähän sisäänpääsystä. Silloin potutti, mutta olin jo aloittanut kevään pääsykokeisiin valmistautumisen ja kävin samaan aikaan töissä osa-aikaisena/tarvittaessa. Olin näyttöpäätehommissa, mikä olikin aika luksusta. Ostin ensimmäiset Minna Parikkani, punaiset kiiltonahkaiset Raquelit jo häitä varten, mutten koskaan tainnut blogissa niitä esitellä :) Suosikkikynteni tammikuulta ovat nämä:




Helmikuun aikana ehdin tehdä parillekin ystävälle kynnet koristeluineen, jotka päätyivät sitten blogiinkin asti. Osti nmyös ensimmäisen Minna Parikan hameeni, jota olen, häpeällistä kyllä, käyttänyt vain muutamia kertoja. Jotenkin itsevarmuus ei ties mistä syystä riitä läheskään aina. Pohdiskelin myös vaatteitani yleisesti (kuinka syvällistä!) ja myin paljon vanhoja/sopimattomia kuteita huutiksessa. Kumma kyllä tässä postauksessa mainitut nostalgiahameet sain kuin sainkin myytyä paria unelmaa lukuunottamatta. Normit käyttöhameet taas.. Noh, lähtötilanne tuolloin oli 9, joista myin kolme. Nyt "käyttö"hameita taitaa olla taas yli kymmenen, kröhm.



Maaliskuussa esittelin senaikaiset kaikki kynsilakkani, valikoima on kyllä muuttunut suht radikaalisti tuosta postauksesta. Tilasin drugstore.comista mm. Ecotoolsin kabukin, joka on edelleen parasparas. Myös tweezerin pinsetit ovat osoittauneet korvaamattomiksi, joskin himottaisi kokeilla Anastasia of Beverly Hillsin pinsettejäkin. Muistaakseni tuolloin sain myös ensimmäiset swatchauskiekkoni ebaysta tilattua, ja ahkerasti swatchailinkin lakkojani.


Huhtikuussa kevät oli jo ovella, samoin pääsykokeet häämöttivät. Yhden samaan koulutusohjelmaan hakevan ystävän kanssa lueskeltiin kohtalaisen ahkerastikin pääsykokeisiin, ja ilman hänen apuaan olisin tuskin päässyt alunperinkään mihinkään. Kiitos siis ihan hirmusti vielä kerran avusta E! Huhtikuun suosikkilaukkauksena Mint Candy Apple + Princesses Rule!


Toukokuussa Suomi voitti jäkiksen maailmanmestaruuden (peliä en tosin kovin ahkerasti seurannut, mutta naapureiden äänekäs kannustus kyllä kuului tännekin). Itse olin jo lievässä jännityksessä pääsykokeiden takia enkä blogia kovin ahkeraan päivitellyt (niinkuin en yleensäkään...). Myös häävalmistelut olivat jo taustalla meneillään, ja muistaakseni toukokuussa kävin ensimmäistä kertaa tapaamassa taitavaa ompelijaa, joka pukuni mittatilauksena teki. Toukuussa myös luin roller derbystä Through the Looking Glass-blogista, ja kiinnostus heräsi jossain syvällä.



Kesäkuussa oli pääsykokeet. Jottei mene liian jännäksi, paljastan jo nyt saaneeni toisella sijalla olleen opiskelupaikan heti kättelyssä, mutta elokuussa palattuani lapsuudenkotipaikkakunnaltani nykyiseen kotiini, odotti uusi kirje oven ulkopuolella, joka kertoi ihanat uutiset pääsystä siihen opiskelupaikkaan, johon palavasti jo pitkään olin halunnutkin. Juuri sopivasti häitä edeltävänä päivänä ;) Kesäkuussa oli muistaakseni hitsin kuuma ja mitään järkevää en muista tehneeni. Järkkäsin kynsilakkauskisan, joka venyi, venyi ja venyi.

Heinäkuussa oli myös kuuma, sain tietää siitä opiskelupaikasta ja kävin toisessa sovituksessa hääpukua varten. Tai muistaakseni se oli heinäkuussa ;D Tampereella oli ihanaa kuumuudesta huolimatta, enkä varmaan koskaan unohda niitä periaatteessa ihan arkisia muistoja, joita sieltä kertyi mm. sen hääpuvun lisäksi. Jos nykyisestä kotikaupungista pitäisi muuttaa, niin takuulla muuttaisimme Tampereelle.


Elokuussa rouvaannuin, tosin 3(!!!) päivää ennen häitä sairastuin oksennustautiin, ja olinkin ihan paniikissa, että pystynkö edes pitämään ihanaa (15 senttiä vyötäröltä nipistävää) Funny Face-henkistä häämekkoani. Ihmeen kaupalla olin täysin terve h-hetkellä eikä ollut ongelmia ruan sisällä pysymisessä tai muussakaan. Heti häitä seuraavana päivänä karattiin Italiaan häämatkalle muutamaksi viikoksi, ja ai että, sinne on vielä palattava. Sielläkin oli hitsin kuuma, mutta kaikki oli niin uudenlaista ja ihastuttavaa, että taisin jättää palan sydämestäni jonnekin sinne. Elokuun loppupuolella perustin kaupunkiimme roller derby-joukkueen.

Syyskuussa aloitin opintoni. Alussa vaivasi hirveä väsymys, mutta se meni parissa viikossa ohitse. Tutustuin yhteen kivaan luokkakaveriin, joka on sitten omalta osaltaan auttanut minua hurjasti joissain hankalissa kursseissa. Ihanaa, että nykyään vielä on ihmisiä, jotka auttavat tällaisia vähän vähemmän lahjakkaita. Syyskuun aikana kävi sekin selväksi, ettei muutama perusopintoihin kuuluva kurssi ole minua varten, mutta hampaita kiristellen pääsen niistäkin ehkä vielä joskus läpi.




Lokakuussa olinkin jo aika stresseissäni opintojen takia, mutta ei mitenkään ylitsevuotavasti. Blogillekaan ei ihan hirmusti ollut aikaa, ja jos olikin, niin olin liian väsynyt toteuttaakseni ideoitani. Derbyilykin oli ihan kohtalaisesti lähtenyt jo käyntiin, porukassa oli jo yli kymmenen jäsentä ja seuraavassa kuussa vuorotkin alkoivat. Ostin kompaktikamerani rinnalle Nikonin järkkärin perusputkella.


Marraskuussa aloin jo odottamaan joululomaa, stressilevelit katossa ja triljoona pelottavaa tenttiä oli edessä. Ei sillä, että en olisi lukenut ja harjoitellut näitä varten, olin vaan onnistunut kehittämään itselleni tenttipelon ja menin aina tentissä pienoiseen paniikkiin. Tällöin päätin myös opiskella hieman hitaammin, niin että ei tarvitse koko ajan haukkoa henkeä peläten alisuorittamista ja reputtamista. Jätin kolme opintojaksoa pois tältä vuodelta. Derbytreenit alkoivat, ja sain omat ihanaiset kaunokaiseni:



Joulukuussa stressasi (lieviä stressinsieto-ongelmia? Kyllä.). Oli tenttejä, esitelmiä ja suullisen annin arvioimista. Loma alkoi ja olo oli helpottunut. Pääsin kevyesti läpi kaikki kurssit, paitsi ne, joiden väliinjättämisestä olin jo aiemmin päättänyt. Yksi tentti noista kolmesta olisi tosin vielä edessä. Tosin yhdestä kurssista saamani keskinkertainen arvosana jäi hiukan vaivaamaan, sillä tiedän, että olisin pystynyt parempaan. Onneksi ko. kurssin voi suorittaa täysin etänä omalla ajallaan, joten ehkä koetan uusia tämän setin vielä joskus.

Joulut vietin mieheni kanssa perheeni luona, uudeksi vuodeksi palasimme omaan kotiimme. Kynnet olivat tällaiset:


Pohjalla Snowcrystalin #433 Sky Blue, liukuvärjäyksellä  keskellä China Glaze Sky High ja kärjissä Wettiksen Fast Dry Nail Polish sävyssä Saved by the Blue ja lisäksi kuorrutteena kärjissä Viva la Divan siniturkoosisävyinen glitterlakka. Leimaukset Konadin enmuistamillä-laatalla ja Color Clubin Pretty in Platinumilla.

Yhteenvetona sanoisin, että oli ihan mieletön vuosi ja parani loppua kohden, vaikka haasteita loppuvuodesta opintojen saralla olikin riittämiin. En suoruitunut kaikesta ihan parhain arvosanoin, mutta parhaani tein. Alkava vuosi vähän jännittää juurikin opintojen takia, mutta odotan myös innolla kaikkea mitä eteen tuleekaan. Toivoisin saavani vielä vähemmän paremmin motivaatiota ja vähän useammin flow-tunteen koulujuttuja tehdessä, mutta haluaisin myös enemmän aikaa muuhunkin elämään. Toivon myös saavani hyvän harjoittelukesätyöpaikan omalta alalta.