keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Teemalakkaus-kilpailu: Morsiuskynnet

Olen muhitellut jo pari kuukautta ajatusta lakkauskisan järjestämisestä, ja nyt vihdoin kun sain palkinnon tilattua ja perille asti, on aika ryhtyä toimeen :). Teemasta sen verran, että muutaman kuukauden sisällä aihe koskettaa itseäni henkilökohtaisesti ja täten siis teemakin tuli "keksittyä" ihan luonnostaan. Kesä on häiden aikaa muutenkin, ja mielestäni se siis sopii vuodenaikaankin sinänsä hyvin.



Säännöt:

1. Lakkaa omat tai (suostuvaisen) kaverin kynnet annetun teeman mukaisesti. Ota kuva. Kaikki voivat osallistua, ei tarvitse olla lukija Google-readerin kautta.

2. Lähetä kuva minulle osoitteeseen kynttapidempaa (at) gmail.com (välilyönnit veks ja korvaa (at)->@-merkillä). Vain yksi osallistumiskuva per osallistuja, kuvassa tulee näkyä käsinkirjoitettu lappu jossa teeman nimi "Morsiuskynnet". (Ihan vaan jottei kukaan osallistuisi googlatuilla tai aiemmin jo julkaistuilla kuvilla).

3. Liitä mukaan vapaamuotoinen kuvaus tekemistäsi kynsistä; miten ne liittyvät teeman jne. Muutoin vain  mielikuvitus on rajana; teemaa ei ole rajattu kesähäihin ;)

4. Kilpailu päättyy keskiviikkona 31.8 (myöhennetty) klo 00.00, ja tuon kellonajan jälkeen osallistuneita ei hyväksytä enää mukaan. Pyrin valitsemaan voittajan viikon sisällä päättymisestä ja ilmoittamaan voittajalle hetimiten.

5. Varaan oikeuden julkaista kaikki osallistumiskuvat kilpailun päätyttyä, voisi sitä jonkinlaista lukijaäänestystäkin järjestää :)

Palkinto on pienehkö, mutta aikas kiva ainakin omasta mielestäni:



-Essie Borrowed & Blue (2011 Wedding Collection)
-China Glaze Bridezilla (2009 Specialty Collection)
-Konad Glam Rhinestone-tarra-arkki, josssa strassi/helmi-tarroja
-Sina Jewelry Nail Seal strassi/sydänhelmi-tarra-arkki

Palkinnon olen spontaanisti tilannut ja kustantanut omasta pussistani, joten kilpailu ei ole sponssattu. Voittajan valintaan osallistuu itseni lisäksi muutama ystäväni, ja valinnan teemme vilpittömästi.

Yleisesti ottaen voisin vielä vähän neuvoa, eli kannattaa panostaa kuvanlaatuun, mutta pitää kuitenkin muokkaukset ja muu photarointi suht minimaalisena. Kuvanrajaus kannattaa; jos kuvassa näkyy keskellä/vasemmassa alanurkassa pikkuruiset kynnet ja muualla esimerkiksi sottainen huone, eivät kynnet ole riittävästi pääosassa. Teemaan (sinun mielestäsi) ja käteen sopiva rekvisiitta on tietenkin ok. Kannattaa myös kuvata ennemmin päivänvalossa, kuin vessan kellertävässä loisteputkiloisteessa, jotta värisävyt toistuisivat mahdollisimman oikeina ja  kuva olisi selkeä ja terävä. Ei liian pieniä, eikä liian suuria kuvia mielellään. Pienistä ei saa selvää ja suurensuuret joudun luultavasti pienentämään suht keskikokoisiksi. Sopiva koko olisi suurinpiirtein sellaiset 600-1000 pikseliä suurimmalta sivulta. Muuta en nyt tähän hätään osaa sanoa.

Joten lakkailu alkakoon, ja osallistukaahan ahkerasti!

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Nailetc-kokemus

Kerroinkin jokin aika sitten, kun Nailetc-tilaukseni ei ollut ihan kohdallaan. Yksi tilaamani kynsilakka oli eri, kuin mitä olin tilannut, ja toinen oli jätetty tilauksesta kokonaan pois ilman että siitä olisi misään vaiheessa infottu, enennkuin vasta paketin mukana tulleessa kuitissa. Nettiversiokuitissa on edelleenkin merkitty tuo puuttuva kynsilakka shippediksi. Mutta ei se mitään.

Laittelin aluksi sähköpostia osoitteeseen, joka löytyy Nailetc:n omilta sivuilta (ja siinä käsketään muistaakseni ottamaan tuota kautta yhteyttä, mikäli tilauksessa ilmenee ongelmia...). Odottelin varmaan viikon, ei vastausta. Tarkistin paketin mukana tulleen kuitin - ahaa- eri osoite ongelmanratkaisua varten...selvä. Laitan siihen mailia, ei lähes toiseen viikkoon vastausta. Tässä vaiheessa kiehuin aika kovin sisäisesti, ja tykitin edelleen tähän palvelutikettiosoitteeseen viestiä aavistuksen ärjympään sävyyn, ja kas, vastaus tuli viidessä minuutissa. Ei nyt ihan vakuuttanut siis tuo asiakaspalvelu, vaikka lopussa kiitos seisoikin. Tai makasi mahallaan. Sain loppujen lopuksi rahat takaisin kokonaan puutuvasta lakasta, sain pitää väärän lakan ja sen tilalle alunperin tarkoitettu lakka tuli ilmaiseksi mini Seche Viten kera kotiin n. kuukausi ensimmäisen lähettämäni viestin jälkeen.

Asia siis selvisi ja sain ylimääräistä vastinetta rahoilleni sekä ylimääräistä vaivaa päälleni, mikä on sinänsä ihan hyvä juttu aivojen toimintakykyisyydenb kannalta. Silti jäi aavistuksen kurja maku suuhun tästä tapauksesta, mutta tilan varmasti jatkossakin heiltä ihan noiden suht edullisten postareiden, halpojen Essie-lakkojen ja harvinaisempien Zoyan lakkojen vuoksi.

Seche Vite mini + Essie Eternal Optimist
Kävin myös tänään shoppailemassa, ja kivasti oli Kicksissä Juicy Couturen tuoksut alennettuun hintaan + minulla oli sopivasti 20% alennuskuponkikin mukana. Viva La Juicy 30ml lähti mukaan hintaan 40e ja kaupan  päälle sai valita Juicyn pinkin rusettihiuspannan tai paidan.. En edes katsonut millainen paita oli, vaan valitsin heti pannan, se on jotenkin niin söpö.